Find de apps, som dræner batteriet for strøm.

Løber din telefon hurtigt tør for strøm? Find ud af, hvilke apps der sluger batteriet.

© Shutterstock

Sådan finder du de strømslugende apps på mobiltelefonen

Har du styr på, hvilke apps der sluger strømmer på din telefon? Her får du hjælp til at finde ud af, hvem de strømslugende syndere er, så du kan forlænge batteritiden på din telefon.

5. december 2017 af Mathias Alsted Lund Flinck

Én dag. Måske to. Meget længere kan de fleste moderne smartphones ikke holde på strømmen. 

De fleste vil nok mene, at batteriikonet lidt for hurtigt får en rødlig kulør, men ved du, hvilke apps der er skyld i, at du med for korte mellemrum må finde din oplader frem?

Du kan faktisk give dit strømforbrug et eftersyn i telefonens styresystem og finde ud af, om det er Facebook, MobilePay, Snapchat eller en helt fjerde app, der sluger mest strøm.

Hvis du vil være sikker på altid at have strøm på mobilen, kan du anskaffe dig en powerbank, så du kan lade telefonen op, mens du er på farten.

Lige nu får du en powerbank i lækkert design med to numre af Komputer for alle for kun 59,50 kroner. Du sparer 407 kroner. 

Tjek strømforbruget på en iPhone

Har du en iPhone, skal du åbne Indstillinger, rulle ned i menuen og trykke på Batteri. Vent et øjeblik på, at telefonen analyserer dit strømforbrug, og nu får du nederst en liste over, hvilke apps der i procent har brugt mest strøm det seneste døgn. 

Klikker du på en af de mange apps på listen, får du flere informationer om, hvor meget hver enkelt app har været i brug både aktivt og i baggrunden. 

Læs også hvordan du let skifter fra iPhone til Android. 

Tjek strømforbruget på en Android-telefon

På Android-telefoner kan vejen til menuen for strømforbrug variere, men i mange tilfælde vil du blot skulle åbne Indstillinger, rulle et stykke ned i menuen og klikke på Batteri

Her får du en komplet oversigt over, hvor mange procent af batteriets kapacitet hver enkelt app har brugt. Du kan desuden klikke på hver app på listen for at læse flere informationer om, hvad app'en reelt har brugt af strøm, og om hvor aktiv den er, når du ikke bruger den. 

Læs mange flere nyheder om smartphones her

Måske er du interesseret i ...