Google Pixel Fold kan foldes sammen på midten
Goolgle Pixel Fold:

Googles nye telefon kan foldes på midten, så den kan fungere som en tablet.

© Google

Google Pixel Fold kan foldes sammen på midten

Googles nye flagskibstelefon har et hemmeligt våben; en foldbar skærm, der på et øjeblik kan gøre telefonen til en tablet, som du kan have i inderlommen. Men den slags koster.

Op til Googles årlige udviklerkonference, Google I/O, er der særligt en nyhed, der har fået de tech-interesserede, analytikere og medier til at gætte, spekulere og diskutere: Er det i år Google sætter alle sejl ind og kommer på markedet med en foldbar telefon?

Og svaret på det spørgsmål har nu vist sig at være et rungende “Ja”. 

Google Pixel Fold hedder den nye telefon, som er halvt telefon og halvt tablet.

LÆG OGSÅ: Her er de største nyheder i Android 14

Stor foldbar skærm på Google Pixel Fold

Når du ser Google Piel Fold forfra, ligner det en normal telefon. Men åbner du den op, får du øje på den indvendige, 6,7” store skærm, som nærmere får telefonen til at ligne en lille tablet.

LÆS OGSÅ: Få masser af plads på din Android-telefon

Det kan lade sig gøre, fordi den inderste skærm ikke er af glas på samme måde, som vi er vant til på moderne smartphones. Her er tale om en OLED-skærm, som er så tynd, at den er bøjelig.

Skærmen er så beklædt med et tyndt lag glas og en plastikfilm på toppen, som gør det muligt at lave en fold i midten og altså lade telefonen folde sammen og skjule den indvendige skærm.

Det sætter store krav til mekanikken og de hængsler, som holder de to dele af telefonen sammen. Ifølge Google er Pixel Fold dog den mest holdbare, foldbare telefon på markedet, og den er eksempelvis vandtæt.

Google Pixel Fold mobil kan foldes sammen på midten
Google Pixel Fold:

Den nye Pixel Fold ligner en helt almindelig telefon, indtil du folder den ud og får en stor, flot skærm. 

© Google

Skal konkurrere med Samsung

Den yderste skærm har en opløsning på 1080 x 2092 pixels, mens den inderste og større skærm har en opløsning på 2208 x 1840 pixels.

LÆS OGSÅ: Android Butik vrimler med falske apps

Det giver den et lidt anderledes skærmformat end den umiddelbare konkurrent, Samsung, og deres Galaxy Z Fold 4.

Hvor Samsungs telefon er noget højere, når den er lukket, og har et mere kvadratisk format, når den er åben, ligner den nye Pixel Fold i højere grad en normal telefon, når den er lukket, mens skærmen er mere rektangulær, når skærmen er åbnet.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du din Android-telefon sikker

Og til forskel på Samsungs telefon, så kan Googles telefon klappes helt sammen, når den er lukket, hvor der er et mellemrum mellem de to skærme hos Samsung. Det gør eftersigende, at telefonen føles mere som en "normal" telefon.

Specifikationerne på Googles nye foldbare Pixel Fold:

  • Udvendigt display: 5,8” (OLED)
  • Indvendigt display 7,6” (OLED)
  • Processor: Tensor G2
  • Ram: 12 GB
  • Lagerplads 256/512 GB
  • Kameraer: Hovedkamera (48 MP), ultravidvinkel (10,8 MP), telefoto (10,8 MP), udvendigt frontkamera (9,5 MP) og indvendigt frontkamera (8 MP).

Googles nyeste og hurtigste chip

Inde i telefonen sidder Googles egen processor, Tensor G2, som er Googles mest avancerede og kraftige chip. Den er akkompagneret af 12 GB ram og enten 256 eller 512 GB lagerplads, mens hovedkameraet er på 48 megapixels.

LÆS OGSÅ: Android-telefoner får snart et stort problem

Har du set dig varm på Googles nye foldbare telefon, er der dog dårligt nyt. I første omgang bliver det kun muligt at købe telefonen i i USA, Storbritannien, Japan og Tyskland, og altså ikke på det nordiske marked.

Her vil prisen starte på 1.899 euro, eller lige godt 14.000 danske kroner, hvis du altså smutter syd for grænsen.

Du kan se en præsentation af telefonen i videoen her:

 

Måske er du interesseret i ...