I iPadOS kan du holde øje med dagens begivenheder i en widget på hjemmeskærmen.
iPadOS

I det nye iPadOS kan du holde øje med dagens begivenheder i en widget på hjemmeskærmen.

© Apple

iPadOS: iPad får sit helt eget styresystem

iPad og iPhone vil fremover bruge hvert sit styresystem. Det nye iPadOS byder blandt andet på widgets på hjemmeskærmen på din iPad.

iPad nærmer sig sin 10 års fødselsdag, og nu ser det ud som om Apples populære tablet er vokset fra sin lidt ældre og mindre slægtning, iPhone.

iPad får nemlig i efteråret 2019 sit helt eget styresystem ved navn, iPadOS. 

Det nye styresystem giver iPad nogle nye, spændende funktioner.

Du kan fx placere widgets på hjemmeskærmen, så du hurtigt kan se dine kaldenderaftaler eller dagens vejrudsigt.

Der er også bedre muligheder for at arbejde med flere apps på én gang. Du kan fx åbne to apps og få dem vist side om side, så du kan arbejde med dem begge på skærmen.

> Få inspiration til nye, gode apps til mobil og tablet her

iPad skal bruges til redigering

Det kan se ud, som om Apple gerne vil have os til i højere grad at bruge iPad til at redigere indhold fremfor blot at forbruge det.

Ved hjælp af en adapter kan du nemlig nu også importere billeder fra en USB-nøgle eller dit kamera, så du kan se dem eller viderebehandle dem på din iPad.

Når du arbejder i det nye styresystem kan du klippe, kopiere, indsætte og fortryde blot ved at benytte nogle fingerbevægelser på skærmen.

En forbedring af hastigheden, når iPad skal opfange bevægelser fra Apple Pencil, vil gøre det nemmere at arbejde med pennen på skærmen.

iPadOS også til ældre iPads 

iPadOS vil blive rullet ud til efteråret. 

Det vil selvfølgelig være forinstalleret på nye iPads, men det kan også hentes som en opdatering til iPad Air 2 og senere modeller, alle iPad Pro-versioner, iPad tilbage til 5. generation samt iPad mini 4 og nyere modeller.

> Læs også: Sådan finder du den rigtige app - og undgå de falske

Måske er du interesseret i ...