Facebook-hack:
Facebook-hack:

Alene i Danmark har 639.841 brugere fået eksponeret deres private kontaktoplysninger. 

Tjek, om du er blandt de ramte i Facebook-angreb

En hackergruppe har stjålet 533 millioner Facebook-brugeres profiloplysninger - deriblandt private telefonnumre - og offentliggjort dataene på et skummelt hjørne af internettet. Se straks, om din konto også er lækket.

533 millioner brugere af det sociale medie Facebook har fået stjålet deres offentlige Facebook-oplysninger og enkelte private oplysninger såsom private telefonnumre og mailadresser.

De mange data er herefter lagt frit tilgængeligt på et hackerforum på internettet, så andre kriminelle nemt kan hente oplysningerne om de berørte Facebook-brugere.

> Læs også: Sådan sletter du din Facebook-profil permanent

Data stammer fra 2019

Ifølge eksperter i datasikkerhed stammer de mange lækkede data fra et sikkerhedshul, som blev udnyttet allerede i 2019. 

Hullet er siden lukket af Facebook, så det ikke længere er muligt at misbruge. 

Men da mange stadig bruger de samme telefonnumre som i 2019, er dataene lige kompromitterende for ofrene. 

639.841 danskere er ramt

Egypten er det land, der er hårdest ramt af lækagen med knap 45 millioner lækkede brugeroplysninger, men Danmark går heller ikke fri. 

639.841 danske Facebook-konti er offentliggjort med navne og telefonnumre. 

Vores naboer i Sverige har fået lækket 1.092.140 konti, mens brugere i Norge står for 475.809 af de misbrugte konti. 

Tjek straks, om du er ramt

Hjemmesiden Have I Been Pwned, som vi tidligere har skrevet om i Komputer for alle, giver mulighed for at undersøge, om ens mailadresse har været anvendt i et hackerangreb eller datalæk. 

Netop nu er dataene fra de lækkede 533 millioner Facebook-konti kommet ind på tjenesten, så du hurtigt kan tjekke, om din Facebook-konti er en af de berørte.

> Du kan også tjekke dine konti direkte i Firefox-browseren. Se hvordan her.

Sådan tjekker du på Have I Been Pwned:

Besøg hjemmesiden Have I Been Pwned her

Hjemmesiden haveibeenpwned.com fortæller dig, om dine data er blevet lækket
Have I Been Pwned?

Når du besøger hjemmesiden haveibeenpwned.com, skal du indtaste den emailadresse, du bruger til at logge ind på Facebook. Klik så på pwned? for at se resultatet. I dette tilfælde er resultatet, at mailadressen er blevet misbrugt i tre datalækager. 

haveibeenpwned.com fortælle om du er en del af et datalæk
Er mine oplysninger blevet lækket?

Rul ned på hjemmesiden for at se mere detaljerede oplysninger om de datalæk, din mailadresse har været en del af. I dette tilfælde har adressen været eksponeret i tre kendte datalæk - men IKKE i det nye Facebook-angreb.

Sådan sikrer du din Facebook-konto

Uanset om din Facebook-konto er en af de berørte, er det en meget god idé at sikre den bedst muligt, da den jo rummer private oplysninger, der nødig skulle falde i de forkerte hænder. 

Det gør du først og fremmest ved at ændre din kode til Facebook under sidens sikkerhedsindstillinger, som du finder øverst i højre hjørne, når du tilgår din Facebook-konto på computeren. 

Vælg en kode, som umuligt kan gættes af hverken menneske eller maskine. Gerne en kode, der består af både store og små bogstaver, specialtegn som ! og tal. 

> Få et topsikkert kodeord med en kodeordsgenerator som LastPass, som du finder i Fordelszonen her

Vi anbefaler derudover, at du samme sted i Facebooks indstillinger aktiverer totrinsverificering, som betyder at du både skal anvende din selvvalgte kode og bruge en engangskode, som du modtager via SMS, når du logger på Facebook.

Måske er du interesseret i ...