undgå kodeordslæk med Mozilla Firefox

Nu kan du få at vide, hvis dine brugeroplysninger bliver lækket.

© Shutterstock

Firefox fortæller, hvis dit kodeord bliver lækket

Ved du, om dine adgangskoder er blevet lækket? Tjek selv på en ny tjeneste, der også kan fortælle dig om det, hvis det sker i fremtiden.

18. oktober 2018 af Mathias Alsted Lund Flinck

Der går næsten ikke en dag, uden et nyt stort datalæk har fundet sted. 

I de seneste år har brugere på store tjenester som Facebook og Adobe fået lækket deres e-mailadresse og kodeord, som kan blive udnyttet af it-kriminelle.

Mozilla, der står bag browseren Firefox, er klar med en ny hjemmeside, Monitor, hvor du kan registrere din e-mail og få at vide, hvis din e-mail bliver del af et datalæk. 

På hjemmesiden kan du også manuelt tjekke, om skaden allerede skulle være sket.

Oplysningerne bliver hentet fra en database hos siden Have I Been Pwned, der i adskillige år givet besøgende mulighed for at se, om deres brugeroplysninger er blevet lækket.

Her kan du registrere din e-mail 

Hvad sker der, hvis mine oplysninger bliver lækket?

Når du har registreret din e-mailadresse, sammenholder Mozilla adressen med oplysninger fra Have I Been Pwned og sender dig en e-mail, hvis dine oplysninger pludselig dukker op i databasen.

Modtager du sådan en e-mail, skal du straks ændre adgangskoden på alle de tjenester, hvor du bruger den mailadresse - hvis du vel og mærke vil undgå at blive hacket.

I den forbindelse anbefales det altid at bruge unikke adgangskoder på over 15 tegn, og hvis det er for svært at huske, så kan du altid installere en kodehusker. 

Sådan en kan du som abonnent på Komputer for alle hente i Fordelszonen med en grundig  vejledning her.

I Fordelszonen finder du også vores sikkerhedspakke med 10 programmer, som du bør installere på din pc for at holde den fri for hackere, virus, spammail med mere. 

> Få fuld adgang til Fordelszonen med et nummer af Komputer for alle for kun 29 kroner. Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...