Tusindevis af Facebook-brugere er hoppet i fælden og advarer mod Facebook-brugeren Jayden K. Smith.

© charnsitr / Shutterstock.com

Ny Facebook-hoax hærger i hele verden

Måske er du stødt på historien om Jayden K. Smith på Facebook. Se her, hvad spøgen går ud på, og hvad du skal gøre, hvis den havner i dine beskeder.

Han har været på alles læber de seneste dage, den onde Jayden K. Smith, der angiveligt skriver beskeder til folk og som angiveligt kan hacke din Facebook-konto, hvis du accepterer at læse beskeder fra ham.

Som et kædebrev har advarslen mod "hackeren" spredt sig via især Facebook-messenger, hvor den løbende, med blandet held, er blevet oversat til adskillige sprog.

Send ikke beskeden videre!

Men modtager du beskeden, som du kan læse herunder, er der absolut ingen grund til at videresende den til dine venner og bekendte. 

Ifølge engelske BBC er der intet, der tyder på, at der nogensinde har eksisteret en hacker ved navn Jayden K. Smith, som  angriber Facebook-konti. 

Læs her hvordan du spotter spam og svindel på mail. Det gælder nemlig også i din Messenger app.

Sådan lyder den falske Facebook-besked:

Fortæl venligst alle kontaktpersoner i din messenger liste for ikke at acceptere Jayden K. Smith venskabsforespørgsel. Han er en hacker og har systemet forbundet til din Facebook-konto. Hvis en af dine kontakter accepterer det, bliver du også hacket, så sørg for, at alle dine venner kender det. Tak. Videresendt som modtaget. Hold fingeren nede på beskeden. Nederst i midten vil det sige fremad. . Hit det og klik derefter på navnene på dem i din liste, og det vil sende til dem

Facebook stopper selv spam

Desuden sørger Facebook selv for, at man ikke kan kontakte masser af folk man ikke kender.

Man bliver simpelthen stoppet helt automatisk, så der er ingen grund til at frygt Jayden K. Smith eller lignende hackere.

Du skal naturligvis altid skal udvise agtpågivenhed og bruge din sunde fornuft, hvis du bliver kontaktet af nogen, du ikke kender på Facebook - nøjagtig som du skal alle mulige andre steder på internettet.

Men her er der altså tale om en såkaldt "hoax", hvor spøgefulde individer finder tilfredsstillelse ved at lokke skræmme andre til at spamme venner og bekendte med beskeder.

Sagen har naturligvis fået spasmagere på nettet til at more sig, og det er der blandt andet kommet dette meme ud af:

Den mest ensomme mand på Facebook. Hvis man skal tro den falske Facebook-besked, er der næppe mange, som accepterer hans venneanmodninger...

Måske er du interesseret i ...