Facebook.com med venneanmodninger, beskeder og notifikationer

Facebooks hemmelige regler for indhold er blevet lækket

Afsløring: Derfor sletter Facebook dine opslag!

Et læk fra det sociale medie afslører nu de hidtil hemmeligholdte regler, der afgør, hvad moderatorerne skal slette, og hvad der må bestå.

Der er så meget du ikke må. Og det kan være svært at regne ud, hvor grænsen går, hvis dem der bestemmer, ikke vil fortælle åbent om det.

Det er tilfældet på det sociale medie Facebook, der ikke er meget for at konkretisere, hvordan du overholder deres retningslinjer.

Hvorfor sletter Facebook mit opslag?

Sidste år gik en række medier verden over til kamp mod Facebook, fordi de blokerede et ikonisk billede fra Vietnam-krigen, der viser en 9-årig pige der løber nøgen efter et napalm-angreb. Den globale kampagne fik Facebook på bedre tanker. 

Fremover bliver det nemmere at vide, hvad du må og ikke må skrive.

Dog ikke med Facebooks gode vilje. Forleden dukkede interne dokumenter, der forklarede Facebooks-regelsæt, op hos den engelske avis The Guardian.

Derfor sletter Facebook opslag

Her kan du bla. læse, at de mange moderatorer har ca. 10 sekunder til at vurdere om et opslag bryder med de komplicerede retningslinjer.

Manualerne beskriver også, at  Facebook ikke vil stoppe livestreams med personer, der gør skade på sig selv, fordi de ikke vil straffe folk i nød.

Det kan også være ok at fremsætte trusler - bare de ikke er alt for konkrete.

Truslen "Nogen burde skyde Trump" vil blive slettet, mens trusler af mere generel karakter som "Spark til en rødhåret" ikke vil blive slettet.

Videoer af dyremisbrug, vold mod børn eller mobning vil heller ikke blive slettet med mindre ugerningerne bliver hyldet i videoen.

Facebook slår til gengæld hårdt ned på alle tilfælde af hævnporno.

Måske er du interesseret i ...