Du skal være på vagt, hvis du vil være sikker på at spare penge på Black Friday. Det gælder om at tjekke varens prisudvikling og ikke stole blindt på det gode tilbud. 

Hver 10. butik hæver prisen forud for Black Friday

Du kan gøre et kup på Black Friday, men ifølge Pricerunner er hvert 10. tilbud kun et tilbud, fordi før-prisen er skruet i vejret. Se her, hvordan du undgår at blive snydt af falske før-priser.

21. november 2018

Har du i sinde at investere i ny fladskærm, en opvaskemaskine eller et køleskab på Black Friday, skal du tjekke priserne ekstra grundigt. 

En analyse, som Pricerunner har lavet, af 29.000 produkter fra de 29 mest populære butikker i Danmark, afslører nemlig, at mindst hvert tiende tilbud kan være rent bluff. Det skriver Ekstra Bladet. 

Siden 24. september har PriceRunner dagligt samlet priserne for de mange produkter sammen. Tallene viser, at hver tredje butik har hævet priserne i tiden frem mod Black Friday.

"Tallene viser jo, at man virkelig skal passe på. Bare fordi det er Black Friday, giver det ingen garanti for et godt tilbud," siger Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner til eb.dk.

Læs også: Sådan undgår du at blive snydt på nettet på Black Friday

Priserne er steget jævnt i en måned

Pricerunners analyse tager højde for, at mange varer har været på tilbud løbende, men konstaterer, at priserne er steget jævnt indenfor flere kategorier af varer. 

Varer som vinkøleskabe, brugskunst, gryder og pander samt grill-tilbehør blandt kategorierne, hvor priserne er steget mest. Også hårde hvidevarer og sko er ramt af prisstigningerne.

Ifølge Ekstra Bladet er priserne på hårde hvidevarer i enkelte tilfælde stedet hele 30% siden 24. september.

Ifølge dansk lovgivning skal en vare have haft en førpris i mindst seks uger, før end den kan kaldes en reel førpris. Butikken må altså ikke sætte prisen i vejret få dage før, for så at tilbyde kunderne en kunstig stor besparelse. 

Brug din sunde fornuft - du kan altid spare 20%

Vores bedste råd til dig, der gerne vil gøre et kup på Black Friday, er, at du skal slå koldt vand i blodet. 

Mange webshops tilbyder jævnligt omkring 20% rabat i forbindelse med mærkedage, fødselsdage og lign., så hvis ikke tilbuddet er bedre end 20%, er der som regel ingen grund til at kaste sig ud i et impulskøb.

Dagen igennem kan du følge med i de bedste Black Friday-tilbud på Pricerunners hjemmeside her. Du kan også følge med på deres app både på Android og iPhone.

> Er du tvivl om, hvilket produkt du skal købe? Så tjek vores anmeldelser i Testzonen

Forventer salgsrekord - igen

Pricerunner spår, at den samlede omsætning på Black Friday i Danmark bliver 20% højere end sidste år. I 2017 blev der omsat for over 2,1 mia. kroner på Dankort alene på Black Friday. 

”Danskerne elsker gode tilbud på mere end 30 procent rabat. På Black Friday er det udover elektronik også mobiltelefoner, tøj, sko, tv og spil vi gerne vil købe med store rabatter,” siger Martin Andersen fra PriceRunner.

Ifølge brugerne på PriceRunner er et godt Black Friday tilbud et tilbud på 50 procent eller mere.

”Vi forventer at produkter som det nye Google Home, Lego Boost, headsets fra Bose og B&O samt naturligvis de nye iPhones bliver meget eftertragtede Black Friday tilbud, ” spår Martin Andersen.

Pas på din computer på Black Friday

Hvis du er typen, som jagter gode tilbud på Black Friday, er det en god idé at sikre din computer med et sikkerhedsprogram. 

Det er nemlig ikke kun de reelle butikker men også svindlere, som udnytter den populære handelsdag, og du kan let opleve kryptiske hjemmesider og beskeder i din inbakke, som udelukkende har til formål at tilrane adgang til din pc med malware, ransomware og andre trusler. 

Det bedste Black Friday-tilbud kan derfor være en god sikkerhedspakke til din pc. 

Komputer for alle har udvalgt de bedste og mest sikre programmer, vi har testet dem og vi har lagt dem klar til vores abonnenter med grundige vejledninger, så alle kan installere dem på deres pc. 

> Du kan få fuld adgang til vores sikkerhedspakke samt de mange andre programmer i vores Fordelszone allerede i dag. Priserne starter fra 29 kroner. Se de mange tilbud her.

Måske er du interesseret i ...