internetsvindel til black friday
© Shutterstock

Black Friday: Sådan undgår du at blive snydt

Der er mange gode tilbud at hente på fredag, når Black Friday starter. Men ikke alle tilbud er ægte, og svindlere kan narre dig fra tusindvis af kroner. Se her, hvordan du undgår svindlere på Black Friday.

21. november 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

Du skal være på vagt, når du handler på nettet på Black Friday. Sådan lyder det fra Finans Danmark og e-mærket, den danske certificeringsordning for webshops.

Det er nemlig ikke kun os forbrugere, der har en fest på Black Friday. Det har it-svindlerne også.

”De sidste par år har Black Friday vist sig at være nogle af de største nethandelsdage på hele året, og den udvikling følger de it-kriminelle” siger Toke Mølgaard, kommunikationschef hos e-mærket, til Ritzau.

Svindlere opretter nemlig falske webbutikker og lokker med gode tilbud. Når du så betaler for produktet, får du aldrig dit produkt tilsendt, og svindlerne stjæler dine oplysninger.

Læs også: Sådan finder du de bedste Black Friday tilbud

Vær ekstra opmærksom på Black Friday

For at undgå svindlerne, er det meget vigtigt, at du nærlæser hjemmesiden, du handler på, hvis du ikke kender den i forvejen. Du kan for eksempel læse hjemmesidens afsnit ”Om os”, som alle netbutikker skal have.

”Mange af svindlerne kommer fra Kina, så de har brugt oversættelsesprogrammer til at lave hjemmesiderne. Det vil typisk resultere i stavefejl, dårlige grammatiske formuleringer og andre underlige blandinger af dansk og engelsk,” siger Toke Mølgaard.

Falder du alligevel i fælden på fredag, skal du kontakte din bank, så snart du ved, at der er noget galt. 

Banken kan hjælpe dig med at spærre dit kort, og i mange tilfælde kan du få dine penge tilbage, hvis der er tale om svindel.

Læs alt om netsikkerhed her, så du altid er sikret

Måske er du interesseret i ...