Sådan snyder hackeren dig

Hvordan arbejder hackere egentlig — og hvordan gør du livet mest surt for dem? Det kan du læse her. 

© Shutterstock

Hacker: Sådan snyder vi dig

Hackere bliver mere og mere udspekulerede, når det kommer til at få adgang til din computer. Hør her, hvordan hackerne arbejder og hvad du kan gøre.

Hvordan arbejder man som hacker, og hvad er deres bedste råd til at undgå, at de får fingre i dine data og digitale hemmeligheder, du vil holde fra dig selv?

Det ved Stephanie Carruthers bedre end de fleste. 

Under navnet "_sn0ww" arbejder hun som hacker hos IBM med at opdage sikkerhedshuller. Med andre ord er hun en af de ‘gode’ hackere.

I et interview med nyhedssitet cnet løfter hun noget af sløret for, hvordan man som hacker arbejder for at sikre sig information og viden om de personer, man gerne vil hacke.

Hacker dit kort og telefon

Stephanie Carruthers viser i interviewet blandt andet noget af det udstyr, hun bruger, når hun skal ind på livet af folk. Ét apparat er en stor RFID-læser.

Det er en dims på størrelse med en badevægt, hun kan have i tasken, og som er i stand til at scanne eksempelvis adgangskort til bygninger og systemer - hun skal blot være på 50 centimeters afstand af kortet.

Efterfølgende kan hun med sin computer klone kortene og give sig selv adgang til steder, som ellers er lukket land. 

Hun forklarer og viser også, hvordan med med en app meget nemt kan foregive at være en anden person der ringer, så der vises et andet nummer eller kontaktperson på modtagerens telefon. Fx dennes forældre eller børn.

Hacking er 'social engineering'

Hun beskriver sin arbejdsmetode som ‘Social engineering’, og det handler grundlæggende om at manipulere personer til at give informationer væk, som de ellers ikke vil give. Det kan eks. gøres ved at ringe med et ‘falsk’ nummer, som ligner en andens.

Stephanie Carruthers forklarer også, at hun typisk vil finde ud af, hvilke hobbyer eller interesser, et potentielt offer har. For så kan hun sende mere specifikke og personline phishing-forsøg, som offeret er langt mere tilbøjelig til at hoppe på.

> Læs også: Hvordan kan hackeren skrive fra min mailadresse?


> Læs, hvordan Stephanie Carruthers arbejder i denne artikel fra cnet.

Sådan undgår du hackere

Stephanie Carruthers giver også et par gode råd til at undgå at blive hacket.

For det første bør du overveje, hvad du deler. For jo mere, end hacker ved om dig og kan lave en profil af dig, jo nemmere er det for hackeren at få dig til at gå i en fælde.

Derfor bør du også være ekstra agtpågivende, hvis du får tilsendt meget personlige mails, om er skræddersyede til dig fra personer, du ikke kender. Det kan nemlig være et trick til at få dig til at 'åbne op' og give endnu mere information om dig selv.

Overvej desuden, om du og din computer er sikret godt nok.

I Fordelszonen finder du Komputer for alles sikkerhedspakke. Med den er du sikret, at din computer er så sikker som muligt. 

Måske er du interesseret i ...