Sikkerhedshul i Google Drive

Vær ekstra opmærksom, hvis du deler filer med andre i Google Drev – et nyt sikkerhedshul er nemlig blevet opdaget. 

© Shutterstock

Fejl i Google Drev kan give hackere adgang

Et sikkerhedshul kan give hackere adgang til din computer. Se her, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du sikrer dig.

Man skal se sig godt for, når man færdes på internettet.

> Læs også: Undgå lurere på dit webcam

For overalt, hvor du færdes, kan farerne lure. Det er det seneste sikkerhedshul, der er blevet opdaget i Google Drev, et godt eksempel på – og det viser samtidig, hvor udspekulerede hackerne er.

Her er, hvordan sikkerhedshullet, fungerer:

I Google Drev er det muligt at opdatere filer, som allerede er uploadet til Google Drev og delt med andre. Det er praktisk, hvis du fx opdaterer et dokument, som du har delt med andre, og gerne vil sikre dig, at alle har den seneste og opdaterede version.

Men funktionen er ikke specielt restriktiv, viser det sig. Í stedet for at opdatere dokumentet, kan du dog også vælge at uploade et helt andet filformat. Fx en exe-fil fyldt med skadelig og ond software, som kan inficere en computer. 

> Læs også: Slet straks disse apps fra din telefon

Og vupti, så er filen på computeren, hvilket potentielt kan give en hacker eller en omgang malware adgang til din maskine og dine filer.

Sådan sikrer du dig bedst

Google er blevet gjort opmærksom på problemet, men har endnu ikke løst hullet.

Der er dog flere måder at sikre sig mod at blive udnyttet af sikkerhedshullet. For det første bør du have god og opdateret antivirus-software på din computer. 

I Fordelszonen finder du Sikkerhedspakken, der beskytter hele din computer.

Det andet gode råd er at være ekstra opmærksom på, om du får notifikationer vedrørende delte filer i Google Drev – særligt hvis du ikke havde forventet dem. 

Måske er du interesseret i ...