Clipchamp erstatter Windows Movie Maker i Windows
Clipchamp erstatter Windows Movie Maker:

Med det nye program Clipchamp i Windows bliver det nemt at klippe dine egne videoer. 

© Clipchamp

Clipchamp: Her er afløseren til Windows Movie Maker

Der har manglet et ordentligt og simpelt videoredigeringsprogram i Windows, siden Windows Movie Maker forsvandt. Men den tid er nu forbi med det nye program, Clipchamp.

Det var en hård dag for mange, da Microsoft for efterhånden en del år siden sendte Windows Movie Maker på pension.

LÆS OGSÅ: Windows 11 får nyt program til videoredigering

Movie Maker var et på alle måder meget simpelt, men også ganske effektivt program, der uden stor ståhej og ditto armbevægelser gjorde det muligt at klippe videobidder sammen til hele film direkte i Windows. 

At det var rørende enkelt var netop også programmets styrke, da alle mere eller mindre kunne gennemskue programmet og lynhurtigt komme i gang med at klippe deres egne videoer, ung som gammel.

Hvor er afløseren til Movie Maker? 

Afløseren til Windows Movie Maker er dog aldrig rigtig fundet af Microsoft. 

I første omgang blev programmet opdateret til en ny version, Windows Live Movie Maker 2009, og efter det skulle man bruge det indbyggede galleri-program med indbygget videoredigeringsværktøj til at klippe sine små film-projekter i Windows, hvis man altså ikke ville installere et stort og avanceret program som fx Shotcut fra tredjepart.

LÆS OGSÅ: Her er Windows 11’s nye jobliste

Der var dog mange, der bare savnede det gode, gamle Movie Maker, som var let, hurtigt og nemt at forstå.

Derfor var forventningerne også høje, da det kom frem, at Microsoft havde besluttet sig for at købe det onlinebaserede videoredigeringsværktøj, Clipchamp. Kunne Microsoft implementere det i Windows, ville det igen være en fryd at redigere små videoer på pc’en.

Og det er lykkedes Microsoft.

Masser af muligheder i Clipchamp

Clipchamp er nu et selvstændigt program, som allerede ligger i Windows 11. Du skal altså ikke installere noget selv.

Her kan du både lave helt simple og hurtige videoer, men hvor du også kan lave mere avancerede produktioner med adskillige video- og lydspor.

LÆS OGSÅ: Genialt værktøj: Gør dine videoer mindre i et snuptag

Vigtigst af alt, så er værktøjet nemt at navigere i og nemt at forstå, selv for dem, der ikke har erfaring med videoredigering. 

Clipchamp har en intuitiv brugergrænseflade, der giver dig mulighed for at trække og slippe filer, tilføje overgange, beskære videoen og justere farver og lyd. Desuden kommer Clipchamp med en lang række skabeloner, der giver dig mulighed for hurtigt at oprette professionelt udseende videoer med minimale redigeringsfærdigheder.

I det nye nummer af Komputer for alle nummer 12/2023 kan du læse en grundig gennemgang af det nye program og en guide til, hvordan du bruger programmet, så du får dine hjemmevideoer til at blive endnu bedre.

Du kan også allerede nu læser artiklen online i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...