Sådan deler du store filer med Payload
Del store filer:

Kender du værktøjerne WeTransfer og Payload? Hvis ikke, kan du læse mere om dem her. 

© Shutterstock

Flyt og del nemt kæmpestore filer mellem pc'er

Undgå bøvlet med USB-nøgler og eksterne harddiske, når du skal flytte og dele filer mellem forskellige pc'er. Disse værktøjer gør det langt nemmere at sende store filer til venner og familie.

19. august 2023 af Niklas Ernst

Vi har alle været der; stået og manglet et vigtigt dokument eller fil, fordi det lå på en anden computer, og fordi du havde glemt din USB-nøgle eller glemt at sende filen til dig selv i en mail.

LÆS OGSÅ: Overfør nemt filer mellem dine enheder

Den slags er enormt irriterende, og det sker typisk på de mest ubelejlige tidspunkter. 

Men faktisk behøver du hverken bøvle med USB-nøgler eller mails med vedhæftede filer. Der findes nemlig en smartere måde at dele store filer mellem computere eller enheder.

Med værktøjet WeTransfer kan du nemt sende selv store filer på tværs af computere og mobile enheder såsom telefoner og tablets.

Sådan fungerer WeTransfer

Med WeTransfer kan du sende filer på helt op til 2 GB, hvilket er markant mere, end du fx kan sende på Gmail. Når du bruger WeTransfer kan du vælge mellem to forskellige muligheder for at sende filerne.

Du kan enten vælge at få et link, som du kan dele på fx Messenger, og alle med linket kan så downloade de pågældende filer. Men du kan også vælge at, at der skal sendes en mail med et link til de pågældende filer. 

LÆS OGSÅ: Sådan kopierer du billeder og video fra telefon til pc

Sådan sender du filer med WeTransfer

Du finder WeTransfer på linket her.

Upload dine billeder - enten ved at trække dem fra fx Stifinder til WeTransfer eller med Select a folder, som giver dig mulighed for at browse i dine mapper efter filen. 

Vil du sende filer på mail, indtaster du modtagerens mailadresse, din egen mailadresse, en titel til mailen og evt. en besked og tryk Transfer

Hvis du vil dele via link, trykker du på de tre prikker nederst til venstre, vælger Get transfer link og klikker Get a link. Nu har du et link, du kan dele med andre.

I den gratis version udløber downloadlinket efter en uge.

Del store filer med WeTransfer
WeTransfer:

Du uploader dine filer til WeTransfer enten ved at trække dem over eller søger efter dem. Udfyld felterne og så kan du let sende dine store filer til en ven. 

Send kæmpestore filer med Payload

Men hvad hvis du nu vil sende endnu større filer, fx mellem dine computere derhjemme?

Det kan eksempelvis være, at du vil overføre en film til den bærbare computer, som skal med i sommerhuset.

Det kan du også gøre med WeTransfer, men så skal du betale for et abonnement, da en film typisk fylder mere en de to gratis GB, du kan sende med WeTransfer. 

Heldigvis findes der et gratis alternativ til WeTransfer til meget store filer. Nemlig Windows-værktøjet Payload, som er et nyt og genialt værktøj i Fordelszonen. 

Med det kan du nemt og hurtigt frit flytte dine filer mellem computere i hjemmet. Også selvom filerne fylder adskillige GB.

Du kan endda flytte hele mapper på én gang, og programmet er rørende enkelt at bruge.

I Komputer for alle nummer 14/2023 viser vi dig, hvordan du bruger programmet. Og vil du prøve det allerede nu, finder du det i Fordelszonen med en vejledning her

Måske er du interesseret i ...