Snapdrop: Overfør nemt og hurtigt dine filer med nyt webværktøj
Snapdrop:

Er din telefon, din tablet og computer på samme netværk, så kan du let overføre filer mellem dine enheder med Snapdrop. 

© Snapdrop

Snapdrop: Overfør nemt filer mellem dine enheder

Glem USB-kabler og bøvlede vedhæftede filer: Med et nyt webværktøj kan du trådløst og utrolig nemt overføre filer mellem alle dine enheder på tværs af iOS, Android og Windows.

4. juni 2022 af Niklas Ernst

De fleste har prøvet at sende mails til sig selv med vedhæftede filer, da det er en hurtig løsning på at dele filer mellem forskellige enheder.

LÆS OGSÅ: Sådan kopierer du billeder og video fra telefon til pc

Men faktisk findes der en nemmere og mere praktisk løsning, som samtidig ikke fylder din email-indbakke op med mails og filer, du senere skal bøvle med at slette eller arkivere.

Det nye værktøj hedder Snapdrop, og det kan bedst beskrives som et slags midlertidigt online lager, hvor du kan sende filer frem og tilbage mellem alle dine enheder.  

Klik - så er filen sendt afsted

Det fungerer på den måde, at du åbner din browser på computeren og går til adressen www.snapdrop.net - det samme gør du på din telefon, tablet eller en anden computer.

Det eneste vigtige er, at enhederne er på det samme, trådløse netværk.

LÆS OGSÅ: Overfør let billeder og videoer fra iPhone til pc

Når de forskellige enheder alle er på hjemmesiden, vil du kunne se de tilgængelige enheder i din browser.

Herefter er det blot at klikke på den enhed, du vil sende en fil til, og så vælge den fil, du vil sende. Modtageren vil nu modtage en besked, hvor det er muligt at acceptere eller annullere overførslen.

Overfør let filer med Snapdrop
Nem overførsel:

Her er vi klar til at overføre en fil fra en iPhone 11 Pro til en Windows pc. Når begge enheder er på samme WiFi-netværk, indtastes url'en www.snapdrop.net i browseren på begge enheder, og så kan du blot vælge de filer, du gerne vil sende fra den ene enhed til den anden. 

Disse filer virker bedst 

Herefter overføres filen til den enheden ved hjælp af WiFi-forbindelsen. Filen er nu overført, og du slipper altså helt for at skulle sende en mail eller opbevare filen i et online lager, hvor lagerpladsen koster penge. 

LÆS OGSÅ: Sådan sender du store filer over nettet

I vores lille test forsøgte vi os med mindre filer, såsom billeder og korte videoklip, hvilket fungerer fint. Vi forsøgte også med en fil på omkring 100 mb, hvilket ikke var noget problem. Men større filer, på fx 1 GB, virker ikke optimalt med værktøjet. 

Det er desuden muligt at downloade en app til Android, hvis du foretrækker det frem for browseren. 

Som Apple AirDrop - for alle enheder

Apple har en tilsvarende funktion indbygget i deres produkter, som hedder Apple AirDrop. Her kan du på samme måde overføre filer mellem Apple-produkter.

Men hvor Apple AirDrop kun fungerer mellem din iPhone, iPad og Mac, kan du bruge Snapdrop på tværs af alle enheder uanset producent.

Du altså "airdroppe" fra en Windows-pc til en iPhone, iPad, Android-mobil eller ligenende. Så længe du kan tilfå en browser og de to enheder er samme trådløse netværk.

Det er altså smart!

Måske er du interesseret i ...