Programmet Data Crow gør det let at få overblik over sin bogsamling.
Få styr på bogsamlingen:

Programmet Data Crow gør det let at få overblik over sin bogsamling.

© Shutterstock

Data Crow: Nu er det lettere at organisere bogsamlingen

Du behøver ikke længere at kæmpe med regneark for at få overblikket over din bogsamling. Et nyt program i Fordelszonen løser nemlig opgaven for dig.

20. juli 2023 af Martin Lorentsen

Har du mange bøger stående på reolerne derhjemme, kan du hurtigt miste overblikket over samlingen og hvem, der evt har lånt en bog af dig. 

Derfor har du måske allerede forsøgt at organisere din bogsamling på pc’en.

Det kan fx gøres i programmer som Excel eller Google Sheets, men det er langtfra en optimal løsning. For det kan hurtigt udvikle sig til et omstændeligt arbejde at nørkle med kolonner og rækker i diverse regneark.

Der findes dog en meget simpel løsning. 

Programmet Data Crow er nemlig skræddersyet til at organisere samlinger, heriblandt bogsamlingen, og det er tilmed gratis at bruge.

LÆS OGSÅ: Sådan får du styr på din fotosamling

Hent automatisk oplysninger fra nettet

Med Data Crow kan du oprette et digitalt katalog på pc’en, som du organiserer bogsamlingen i.

Når du tilføjer en bog til kataloget, kan du som noget ganske smart bruge programmets tilhørende server til at finde bogen fra Google og importere data om bogen inklusiv et billede af omslaget.

Hvis din bog ikke findes i den rigtige udgave på serveren, er det let at tilføje bogen manuelt og selv indsætte relevante oplysninger om bogen såsom udgivelsesår, resumé og forlag, ligesom du kan oprette forfattersider.

Programmet har også mange andre smarte funktioner. Fx kan du let holde styr på, hvem du låner dine bøger ud til inde i selve programmet. 

LÆS OGSÅ: Find den bedste e-bogslæser

Hent Data Crow i Fordelszonen

Med Data Crow kan du nemt lave et digitalt katalog med alle bøgerne fra bogreolen, uanset hvor stor bogsamlingen måtte være og sortere dine bøger, præcis som du ønsker.

I magasinet Komputer for alle nummer 12/2023 kan du læse meget mere om Data Crow og se, hvordan du bruger programmets mange smarte funktioner til at få helt styr på dine bøger. 

Som abonnent kan du hente Data Crow gratis i Fordelszonen ved at klikke her. Her finder du også en PDF-version af artiklen.

Har du endnu ikke tegnet abonnement, kan du gøre det her.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du et musikkatalog på pc’en

Måske er du interesseret i ...