Rediger dine billeder direkte i din browser

Med et nyt online værktøj kan du lave kraftig og avanceret billedredigering. 

© Shutterstock

Rediger dine billeder direkte i din browser

Er du for nærig til at betale for Photoshop, men drømmer du om alle mulighederne og værktøjerne? Så er denne hjemmeside løsningen for dig.

28. juli 2022 af Niklas Ernst

Photoshop er et genialt værktøj til at redigere, justere og manipulere dine billeder. Den store ulempe er dog, at programmet er dyrt.

LÆS OGSÅ: Red dine gamle billeder på rekordtid med genial app

Det problem løser online-værktøjet Photopea imidlertid. Det har flere fordele, hvor det mest markante er prisen; det er nemlig ganske gratis at bruge, og du skal ikke engang oprette dig som bruger.

Desuden fungerer det direkte i din browser, så det er heller ikke nødvendigt at hente og installere et program på din computer, før du er i gang.

Har samme funktioner som Photoshop

En anden gigantisk fordel ved Photopea er de mange og ganske avancerede funktioner. Både i brugerflade og funktionalitet minder det nemlig rigtig meget om betalingsprogrammet, Photoshop.

LÆS OGSÅ: Genialt værktøj: Fjern baggrunden på dine billeder

Fx kan du nemt arbejde i lag, så din tekst kan ligge i ét lag, dine billeder i et andet og din øvrige grafik i et tredje lag.

Du kan også arbejde med avancerede filtre, som fx tilfører sløring, skarphed, fokus og pixeleringer og lignende. Ligeledes er det muligt at arbejde med masker i dine billeder, så du kun tilfører effekter på bestemte dele af billedet.

Rediger mange billeder på én gang

Der er dog også nogle begrænsning i både et program som Photoshop og Photopea. Eksempelvis er det ikke egnet til at redigere mange billeder på én gang.

Hvis du fx vil ændre størrelsen på alle billederne fra din ferie, så de er nemmere at dele med familie og venner. Eller måske vil du ændre navnet på billederne, så du bedre har overblik over dem på computeren.

LÆS OGSÅ: De bedste apps til billedbehandling på mobilen

Til den slags opgaver er programmet Faststone Photo Resizer genialt og oplagt at bruge. Her kan du nemlig vælge adskillige fotos på en gang og tilføje den samme redigering til mange billeder.

I det nye nummer af Komputer for alle viser vi, hvordan du bruger programmet til at få styr på dine billeder i en fart.

> Du kan allerede nu læse artiklen i Fordelszonen på linket her. 

Måske er du interesseret i ...