MyHeritage Deep Nostalgia bringer fotografier til live
Kunstig intelligens

Billedet til venstre er det originale. Til højre har det været en tur igennem computeren og kvinden bevæger sig nu, som var det en film ved hjælp ar kunstig intelligens. 

© MyHeritage

Nyt værktøj vækker dine fotografier til live

Et nyt værktøj kan på få sekunder animere dine gamle fotografier, så personerne derpå bliver levende. Vi viser her, hvordan du gør.

Man siger, at et billede siger mere end tusind ord.

Men hvor mange ord kunne billedet sige, hvis det kunne bevæge sig? Det spørgsmål forsøger en nyt online værktøj at give svaret på.

Her uploader du et portræt, fx af dine forfædre, familie eller andre billeder, som er taget, før videokameraer var allemandseje.

Og vupti; Nu bevæger personen på fotografiet sig og kan smile, blinke og gestikulere.

> Læs også: Denne geniale app redder dine gamle billeder

Sådan virker teknologien

Det kan virke som ren magi, at ellers ‘døde’ fotografier pludselig kan vækkes til live. Og det er bestemt heller ikke nogen simpel algoritme og teknik, der ligger bag.

> Læs også: Video: Sådan giver du dine billeder ny baggrund

Metoden er en afart af teknologien ‘deep fake’. 

Deep fake går ud på, at man kan tage billeder af én person og give disse til en kunstig intelligens, der så laver en 3D-model af ansigtet og klistrer det på en anden person.

På den måde kan man få det til at se ud som om, at en bestemt person har gjort eller sagt noget, som personen i virkeligheden aldrig har gjort eller sagt. 

Det kan du se et på eksempel i videoen herunder:

Sådan bringer du dine egne fotos til live

Det er nogle af de samme mekanismer, der er i spil i det nye værktøj Deep Nostalgia fra MyHeritage, som har skabt overskrifter over hele verden. 

Det, du skal gøre, er, at uploade et foto af et ansigt, som du gerne vil se komme til live. Det kan du fx gøre ved at affotografere et fotografi med din smartphone. 

> Læs også: Scan de gamle fotos med din telefon

En computer analyserer herefter billedet og ud fra en algoritme afgør den, hvor mund, øjne, ører og så videre er i forhold til hinanden.

Dernæst beregner computeren efter bedste evne, hvordan det ville se ud, hvis personen eksempelvis lukkede øjnene. Når de udregninger er færdige, animeres billedet.

Du kan lave 5 animationer uden at betale

Du finder værktøjet Deep Nostalgia på dette link. Du kan også gøre det via MyHeritages app til telefonen. 

For at bruge værktøjet skal du oprette dig som bruger hos MyHeritage, og kan så lave fem billedanimationer uden at betale, herefter skal du abonnere på platformen, som primært beskæftiger sig med slægtsforskning.

Teknologien fungerer indtil videre kun på ansigter tæt på, og kun på én person pr. billede.


Herunder kan du se flere eksempler på, hvordan værktøjet virker. 

Måske er du interesseret i ...