Backup af mobiltelefon

Backup til en ekstern harddisk er en sikker og ganske billig løsning.

© Shutterstock

3 sikre løsninger til sikker backup

Undersøgelser viser gang på gang, at de fleste af os enten glemmer at tage backup eller helt vælger det fra, men i dag er det så nemt og billigt, at det ikke kan betale sig at lade være.

31. januar 2018 af Mathias Alsted Lund Flinck

Har du husket at tage backup i dag? 

Eksperter anbefaler, at du sikkerhedskopierer dine vigtigste filer dagligt, men alligevel husker de færreste af os at klare netop den opgave.

Hvis du er blandt de mange, der ikke aner, hvor du skal begynde henne, så får du her tre løsninger, som er både smarte og til at betale:

1. En ekstern harddisk

For under 500 kroner kan du få en ekstern harddisk med 1 TB lagerplads til backup. 

Den eksterne harddisk er særligt god til backup i disse ransomware-tider, da de filer du har på disken ikke kan inficeres, når harddisken ikke er tilsluttet din pc. 

Med en række nye backup-programmer kan du desuden nemt tage backup til en ekstern harddisk, for flere programmer kan automatisk opdatere dine backupfiler, når du sætter harddisken i USB-porten.

2. Gem filerne i skyen

Det bugner med lagertjenester på internettet, og de fleste af dem kan automatisk hjælpe dig med at tage backup uden det koster en formue. 

Du kan eksempelvis få 1 TB lagerplads i Google Drive for 799 kroner om året, mens backuptjenesten Keepit sælger samme mængde lagerplads for 468 kroner om året. Som abonnent på Komputer for alle får du hele 50 GB plads til alle dine filer - gratis.

Der findes også andre tjenester. Her får du et overblik over, hvad du må betale hos de forskellige tjenester.

> Bestil abonnement på Komputer for alle her og få 50 GB backup fra Keepit - fra kun 29 kroner 

3. Få din egen private server

Med en NAS - et netværkstilsluttet datalager eller en såkaldt netværksharddisk - kan du skabe dit eget internetlager. 

Det er en lidt dyrere version end de to andre, men her har du fuld kontrol over dine egne filer. Herfra kan du også streame film, billeder og musik til eksempelvis et SONOS-anlæg, dit smart-tv eller din pc. 

Du kan læse anmeldelser af netværksharddiske i Komputer for alles Testzone

Læs mere i Komputer for alle

I Komputer for alle nummer 3/2018 får du en grundig guide til hvordan du tager sikker backup med programmet Abelsoft Backup, som du som abonnent får gratis i Fordelszonen. Programmet koster normalt 149 kroner. 

En håndfuld minutter er alt, du behøver afsætte, når du vil tage den første sikkerhedskopi med det smarte program du får gratis som abonnent. Du sparer 149 kr! 

I Fordelszonen får du som abonnent over 300 sikre og gennemtestede programmer, som bla. gør din computer hurtigere og mere sikker.

Hvis du tegner abonnement nu, kan du downloade programmet med det samme og læse artiklen på din mobil eller tablet med app'en Wype.

Måske er du interesseret i ...