Googles nye app undersøger din hud for hudsygdomme
Hudsygdomme

Google vil hjælpe med at undersøge, hvad pletten på din hud kan være.

© Shutterstock

Googles nye app undersøger din hud for sygdomme

Google har en ny app på vej, som ved hjælp af billeder af din hud og kunstig intelligens hjælper dig med at blive klogere på, om du har en hudsygdom.

Du har måske selv prøvet det. Du åbner Googles søgemaskine, søger efter symptomer, du øjensynligt har, og efter kort tid er du klar med en diagnose på, hvad du mon fejler af sygdomme – som oftest en harmløs en af slagsen.

Uanset om du har gjort det eller ej, sker det utallige gange om året, at mennesker verden over Googler sig frem til, hvad der kan være årsagen til en vedvarende hoste eller et mystisk mærke på armen. 

I fremtiden bliver det muligvis endnu lettere at diagnosticere sig selv, i hvert fald i forhold til hudsygdomme. For nu har Google en ganske særlig app i støbeskeen, som takket være algoritmer kan hjælpe os med at afgøre, om vi har en hudsygdom.

LÆS OGSÅ: Brug telefonen til at måle din temperatur

Sådan fungerer app’en

Googles kommende app bruger såkaldt machine learning-teknologi, der ved hjælp af algoritmer gør det muligt for den kunstige intelligens at analysere data. I dette tilfælde er app’en, ifølge Google, blevet fodret med hundredvis af fotos af hud.

App’en kan dermed angiveligt identificere 288 forskellige former for hudtilstande, inklusiv sygdomme som hudkræft. 

Efter sigende skulle godt og vel 90 procent af Google-søgningerne relateret til hud være dækket.

Det foreløbige design af app’en viser, at den fungerer ved, at brugeren tager tre billeder af et mærke på huden fra forskellige vinkler og afstande. 

Sådan fungerer app'en
Sådan fungerer app'en

Her kan du se Googles kommende app i aktion. Om det bliver det endelige design af app'en, ved vi dog ikke. 

© Google


Herefter kan man tilføje ekstra informationer som fx, hvilken kropsdel der er ramt, og hvor lang tid hudproblemet har været der. 

Til sidst sender man billederne til Google, og efter kort tid viser app’en mulige diagnoser, som man kan trykke på og således blive klogere på symptomer, smitsomhed og behandling.

LÆS OGSÅ: Fitnessarmbåndet hjælper dig mod stress

Medicinal-app godkendt i EU

Googles nye medicinal-app kan vi efter alt at dømme godt forvente at få glæde af i EU.

Google udtaler nemlig, at app’en er godkendt, og at den tilmed er blevet CE-mærket i EU som medicinsk udstyr i klasse I. Det vil sige, at app’en opfylder den gældende EU-lovgivning.

App’en har dog endnu ikke noget konkret navn, og vi ved heller ikke, hvornår den kommer ud. Selv siger Google, at de håber på at udgive den senere i 2021.

LÆS OGSÅ: Det gule sundhedskort fås nu som app

Måske er du interesseret i ...