Slørede billeder
Slørede billeder

Du kan hurtigt fylde lagerpladsen op med slørede billeder. Det vil Google sætte en stopper for.

© Shutterstock

Google Fotos vil fjerne dine slørede billeder

Google Fotos vil fra 1. juni 2021 ikke længere være gratis, hvis du skal bruge mere end 15 GB lagerplads. Men Google vil gøre det lettere for dig at spare på pladsen ved at fjerne slørede fotos.

Googles lagringstjeneste Google Fotos sørger for, at dine billeder og videoer automatisk bliver gemt i skyen på internettet.

Det er ganske smart, for så har du altid adgang til dine feriebilleder og videoer, uanset om du bruger telefonen, en tablet eller din pc. 

Men desværre vil Google Fotos ikke længere være helt gratis. Du skal nemlig snart til at betale et månedligt beløb, hvis du vil have mere end 15 GB lagerplads. 

Google er dog ved at rulle en ny funktion ud til app’en, som gør det rørende let for dig at slette fx slørede billeder, screenshots og store filer, der blot ligger og optager lagerplads.

LÆS OGSÅ: Undgå at fotos og videoer fylder på mobilen

Sådan finder Google slørede fotos

Et lager med en kapacitet på 15 GB kan du nemt fylde op, hvis du ikke får slettet dine fejlskud.  Hvis du ved et uheld gemmer slørede billeder, der egentlig burde være kasseret, fylder de jo også i din Google Fotos.

Det er Google tilsyneladende opmærksom på, for med en ny funktion til Google Fotos kan du få app’en til at identificere de slørede billeder, screenshots, længere videooptagelser og andet, der let optager meget unødig plads.

Det skriver Google i et blogopslag.

Herunder kan du se, hvordan funktionen virker i praksis.

Google Fotos sletter slørede fotos
Slørede fotos

Med det nye værktøj viser Google Fotos dig udvalgte slørede billeder, som app’en har mistanke om, at du måske ikke har brug for at have liggende. Således kan du nemt rydde op i dit lager og frigøre plads - og dermed slippe for at betale ekstra for lagerplads.

© Google


Funktionen er ved at blive rullet ud i disse dage, så hold øje med opdateringer til Google Fotos. 

Når funktionen er blevet installeret, finder du den under Backup og synkronisering i Google Fotos’ indstillinger.

LÆS OGSÅ: Lagermedierne, der forsvandt - hvor mange kan du huske?

Google Fotos bliver en betalingsapp

Tilbage i december 2020 annoncerede Google, at den populære Google Fotos-app ikke længere vil være gratis fra 1. juni 2021.

I stedet må du fremover nøjes med 15 GB gratis lagerplads, og hvis du vil have mere, skal du punge ud.

For 17 kroner om måneden kan du fx få 100 GB oveni dine 15 gratis GB, og betaler du 25 kroner hver måned, får du hele 200 GB lagerplads at gøre godt med.

LÆS OGSÅ: Nu skal du betale for Google Fotos

Måske er du interesseret i ...