Frigør plads på pc'en med Google Fotos

Det tager ikke lang tid at spare op til flere GB plads på telefonen. Se her hvordan. 

Undgå at fotos og videoer fylder på din mobiltelefon

Google Fotos gør det nemt at have en digital version af alle dine billeder og videoer. Derfor er der ingen grund til, at de ligger og fylder på telefonen.

Når du bruger Google Fotos, bliver dine billeder og videoer automatisk overført til nettet.

Her ligger de, så du altid har adgang til dem. Også selvom du mister den telefon eller tablet, som billederne er taget med.

> Læs også: Google smækker kassen i: Nu skal du betale for populært værktøj

Derfor er der heller ikke nogen grund til, at de bliver liggende på din telefon, når først de er overført til Googles servere. Så fylder de nemlig bare på telefonens hukommelse, og der bliver mindre plads til fx apps og andre filer på telefonen.

Særligt video kan fylde rigtig meget på telefonen. Især hvis du optager i en høj opløsning eller optager meget lange klip.

> Læs også: 5 tips: Få meget mere ud af Google Fotos

Derfor er det en god idé at slette de videoer og fotos, der allerede er sikkerhedskopieret til Google Fotos. Her viser vi hvordan du gør på både iPhone og Android.

Sådan sletter du dine fotos på Android

  1. Åbn Google Fotos på din telefon eller tablet.
  2. Tryk nu på Samling i nederste, venstre hjørne
  3. Herefter skal du trykke på Værktøjer
  4. Scroll nu ned og tryk på Frigør plads
  5. Klik så på Frigør i bunden for at fjerne billeder og videoer, som allerede er sikkerhedskopieret.
  6. Nu er billeder og video slettet fra enheden, men du kan altså stadig se dem i Google Fotos-app'en. 

Sådan sletter du dine fotos på iPhone

  1. Åbn Google Fotos-app’en på din iPhone eller iPad
  2. Tryk på Samling i nederste, venstre hjørne
  3. Herefter skal du trykke på Værktøjer
  4. Scroll nu ned og tryk på Frigør plads
  5. Tryk så på Slet i bunden for at fjerne billeder og videoer, som er sikkerhedskopieret.
  6. Billederne slettes automatisk efter 30 dage, men skal de slettes med det samme, skal du nu åbne Apple Photos.
  7. Åbn nu Album og dernæst Slettet for nylig
  8. Tryk så på Vælg og tryk så på Slet alle. Nu er billeder og video slettet fra enheden, men du kan altså stadig se dem i Google Fotos-app'en. 

Få pladsen til at række længere

Det er dog ikke kun på telefonen, det er en god idé at spare på pladsen. 

Modsat tidligere, hvor Google Fotos var gratis, så skal du fra 1. juni 2021 selv betale for din lagerplads, hvis du bruger mere end de 15 GB, du får gratis af Google. 

Her er vel og mærke tale om 15 GB til både Gmail, Google Drev og Google Fotos. Derfor gælder det om at få de 15 GB til at række længst muligt. 

Hvordan du gør det, så du undgår at betale for Google Fotos, kan du læse om i det nyeste nummer af Komputer for alle, som er på gaden nu.  

> Du kan læse hele artiklen i Fordelszonen her

Undgå at betale for Google Fotos med vores bedste råd, tips og tricks. Hele artiklen kan læses i det nye nummer af Komputer for alle. 

© Komputer for alle

Måske er du interesseret i ...