Scan negativer med din telefon
Scan negativer med din telefon:

Med en genial app kan du scanne gamle negativer med mobilen og således få dem fremkaldt som digitale fotos, som du kan gemme på computere.

© Shutterstock

Fremkald gamle fotografier med mobilen

Mobiltelefonen kan bruges til meget mere end at foretage opkald og skrive sms’er. Nu kan du også bruge den til at digitalisere gamle negativer.

Moderne smartphones byder på et væld af spændende funktioner. Du kan fx optage videoer, tage fotos, finde vej med telefonens indbyggede GPS og se tv-avisen på den lille skærm.

Nu kan du også fremkalde fotos med mobilen. Takket være en app er det nemlig muligt at scanne gamle negativer fra en filmrulle og gøre dem til skarpe og flotte digitale billeder.

App’en, der fås til både Android og iPhone, er endda fuldstændig gratis, og den lader dig scanne så mange fotos, du ønsker.

LÆS OGSÅ: Test dig selv for corona med mobilen

Sådan scanner du negativer med mobilen

Med app’en KODAK Mobile Film Scanner kan du lynhurtigt få ny glæde af gamle negativer fra filmrullerne før digitalkameraet. I stedet for at negativerne blot ligger og samler støv på loftet, kan du nemlig scanne dem med mobilen.

Når du har scannet et negativ med mobilen, bliver det digitaliseret. Du kan efterfølgende redigere det yderligere på mobilen eller pc'en, så det bliver til et flot foto.

Det eneste, du skal gøre, er at åbne app’en og pege mobilen mod et negativ. 

Efter et tryk på en knap, bliver negativet digitaliseret helt automatisk. 

LÆS OGSÅ: Brug telefonen som et vaterpas

Hent vejledning til at scanne i Fordelszonen

Selve app’en KODAK Mobile Film Scanner er let at bruge, men det kan være lidt af en udfordring at finde de rette forhold til at scanne bedst muligt.

Da der blot er tale om en gratis app og ikke en professionel scanner, er det nemlig op til dig at skabe de optimale rammer for at scanne negativer. 

Hvordan du gør dét og meget mere kan du læse i en udførlig guide til app’en i Komputer for alle blad 19/2023.

> I Fordelszonen kan du også finde en PDF-version af vejledningen her

Måske er du interesseret i ...