Floome er et smart alkometer, som tilsluttes din smartphone via minijack-stikket.

Floome er et smart alkometer, som tilsluttes din smartphone via minijack-stikket.

Mål din alkoholpromille med mobiltelefonen

Nu kan du tage dit eget alkometer med, når du skal til fest, så du kan vurdere, om du bør køre hjem. Floome viser endda alkoholprocenten på din smartphone.

26. oktober 2017 af Henning Dadkhah Rasmussen

Der findes flere små og håndholdte alkometre, så du selv kan måle din alkoholpromille efter et par drinks. Faktisk er det obligatorisk at medbringe en alkoholtester i Frankrig, hvis du kører bil eller motorcykel. 

Men Floome er det første alkometer, som kan kobles direkte til din smartphone og tale sammen med firmaets app. 

Det er smart, fordi du via appen og internettet kan få langt flere oplysninger end med et af de andre små alkoholtestere.

Hold styr på promillegrænsen med promilleberegner

Floome tilsluttes stikket til hovedtelefoner på din smartphone, og måler naturligvis alkoholprocenten efter gængs standard. 

Men du får også et estimat på, om du ligger over promillegrænsen, og hvornår du igen vil være i stand til at køre bil, så du ved om du bør ringe efter en taxa. 

Det sidste kan appen også hjælpe dig med, ligesom du direkte fra appen kan ringe efter en ven eller finde den nærmeste restaurant, mens du venter på at alkoholen forbrændes. 

Læs også: Styr gardinerne med din smartphone

Alkoholtesteren husker din alkoholpromille

I appen gemmes tidligere målinger, så du har dem til fremtidige referencer. Du kan nemlig reagere forskelligt på samme mængde alkohol, og så er det interessant at gå tilbage og se en tidligere promille. 

Floome har en præcision på ±0.075 g/L, og skulle være meget pålidelig, men vi anbefaler at du udelukkende anvender alkometret som reference, og fx ikke kører bil, hvis du føler dig påvirket af alkohol. Komputer for alle vil senere teste Floome, så kan du læse testen i Testzonen.

Mål din alkoholpromille på mobiltelefonen og overhold promillegrænsen

I den gratis app får du et estimat over, hvornår du igen må køre bil, så du ikke risikerer at bryde loven eller være til fare for trafikken.

Floome virker både med iPhone og Android, og du kan gratis finde Floome-appen, hvor du normalt henter apps. 

Alkoholtesteren koster 649 kroner, og kan fx købes her

> Læs alt om Smart Home - gadgets til sit intelligente hjem - her

Hvad er Smart Home?

Smart Home - eller smart hjem - er en fællesbetegnelse for en række intelligente enheder, som tilføjer din bolig fornyet funktionalitet. 

Ofte kan Smart Home-enheder styres via en app på din smartphone, men det er ikke et krav. 

Produkterne giver mulighed for at udstyre et eksisterende hjem med moderne og energieffektive muligheder indenfor sikkerhed, komfort og bekvemmelighed. Det kan fx være temperaturstyring med intelligente termostater, styring af lys eller en smart lås, som kan åbnes via din smartphone. 

Som en del af "tingenes internet", hvor alt i hjemmet efterhånden får internetadgang, kan Smart Home-enhederne ofte kommunikere med hinanden.

Måske er du interesseret i ...