Grohe Sense advarer dig om vand i kælderen

Grohe Sense er en vandsensor, der alarmerer dig, hvis den kommer i kontakt med vand.

© Shutterstock

Sådan undgår du vand i kælderen med smart sensor

Grohe Sense er en smart vandsensor, der registrerer vand, fugt og frost og alarmerer dig via en app, så du kan reagere, før skaden er sket.

14. august 2017 af Christian Slot

Er du nervøs for at et sensommer-skybrud skal give dig ubehagelige overraskelser i kælderen, så er tyske Grohe klar med en smart gadget, der alarmerer dig, før dit inventar er ødelagt.

Grohe Sense er en vandsensor, der registrerer vand, frost og skadelige luftfugtigheder.

Kommer sensoren i kontakt med vand, får du en notifikation på mail eller sms, så du kan nå at redde dit inventar, før skaden bliver for stor.

Grohe Sense vandsensor

Sensoren har en diameter på 84 mm og er 35 mm høj.

© Grohe

Vandsensor nem at installere

Grohe Sense er en rund sensor, som placeres dér, hvor du vil registrere, om der kommer vand. 

På undersiden af sensoren sidder der to forgyldte sensorer, og når de forbindes af en vandstrøm, sker der en kortslutning, som sætter gang i alarmen. 

Grohe Sense måler desuden temperatur og luftfugtighed, som gør, at du kan forebygge eventuelle frostskader og skimmelsvamp. Data om fugtighed og temperatur registreres hver time via en service i skyen. 

Det er ikke kun i kælderen, vandsensoren kan bruges. Også under køkkenvasken, ved vaskemaskinen eller på lofter, hvor du er bange for fugt og fygesne, kan den gøre gavn.

Grohe Sense kan købes for 499 kroner.

Hvad er Smart Home?

Smart Home - eller smart hjem - er en fællesbetegnelse for en række intelligente enheder, som tilføjer din bolig fornyet funktionalitet.

Ofte kan Smart Home-enheder styres via en app på din smartphone, men det er ikke et krav.

Produkterne giver mulighed for at udstyre et eksisterende hjem med moderne og energieffektive muligheder indenfor sikkerhed, komfort og bekvemmelighed. Det kan fx være temperaturstyring med intelligente termostater, styring af lys eller en smart lås, som kan åbnes via din smartphone.

Som en del af "tingenes internet", hvor alt i hjemmet efterhånden får internetadgang, kan Smart Home-enhederne ofte kommunikere med hinanden.

Måske er du interesseret i ...