CES 2022 - verdens største teknologimesse er tilbage
CES 2022:

Verdens største teknologimesse, CES, byder på alle de nyeste tendenser - lige fra pc'er og mobiltelefoner til robotter som her.

© CES

CES 2022 - verdens største teknologimesse er tilbage

Alle de vildeste nyheder indenfor forbrugerelektronik, computere og internet præsenteres for presse og fagfolk ved et kæmpe event i Las Vegas straks efter nytår.

28. december 2021 af Leif Jonasson Chefredaktør

Sidste år måtte verdens største teknologishow lige som resten af verden bøje sig for Covid-pandemiens vilkår og lukke ned. 

Men ellers har Consumer Electronics Show (CES) i 55 år været brændpunktet for alt, hvad der rører sig omkring elektronik og digitale opfindelser. 

Hvis noget ikke findes på CES, så er det sikkert ikke opfundet endnu.

> Her kan du læse om de største nyheder på CES-messen tilbage i 2019

De store kigger på de små

Det særligt fascinerende ved CES er, at det ikke kun er verdens førende teknologivirksomheder, der møder op og viser frem, hvordan de har brugt nogle af deres mange milliarder dollars til at udvikle nye idéer og produkter.

For det gør de.

Men der kommer også masser af små virksomheder og opfindere med deres bud på nye teknologiske landvindinger og kæmper om et øjebliks verdensomspændende opmærksomhed.

CES 2022 - verdens største teknologimesse er tilbage
CES 2022:

CES tiltrækker både store og små tech-producenter og alverdens journalister hvert år. 

© CES

Fokus på sundhed og transport

En af de få positive sider ved Covid-pandemien er, at den har sat betydeligt skub i udviklingen af teknologiske sundhedsløsninger på et utal af forskellige områder. 

Så derfor vil health tech, som den slags kaldes i fagkredse, indtage et meget støre område af de velvoksne messehaller denne gang. 

Desuden er der fuld fart på bilindustrien, der møder op med alt fra selvkørende lastbiler til nye avancerede navigationssystemer, der får din gode gamle GPS til at ligne et oldtidsfund.

> Læs også: Hvad er et smartwatch?

Fakta om CES

Ingen andre begivenheder af denne slags kan måle sig med CES, her er det aktuelle bud på omfanget i 2022:

  • 1900 udstillere i alt
  • 2400 journalister og analytikere
  • 195 af verdens 500 største virksomheder er der
  • 160 lande er repræsenteret
  • 200 firmaer fra bilindustrien er på plads

Et kig ind i metaverset

Efter Facebook-bossen Mark Zuckerbergs bombastiske udmelding om det nye virtuelle univers, metaverse, han vil have sin virksomhed til at fokusere på de næste 10 år har mange af de andre virksomheder, der i forvejen arbejdede med lignende projekter, også fået vind i de virtuelle sejl.

Hvad enten et handler om spil, kommunikation, fremtidens medier eller noget helt fjerde, så kommer der masser af bud på den slags til CES.

> Læs også: Facebook skifter navn til Meta - men hvorfor dog det?

Komputer for alle er på pletten

I mangel af et færdigt og funktionsdygtigt metavers vil Komputer for alles udsendte medarbejder sætte sig i en god gammeldags flyvemaskine og tage til Las Vegas, når det nye år er få timer gammelt. 

Og vi glæder os til at fortælle dig om alle nyhederne fra CES 2022 både her på hjemmesiden og i magasinet.

Måske er du interesseret i ...