Tjek din sundhed på mobilen
Vivoo:

Med en gratis app og en særlig teststrimmel kan du teste din aktuelle sundhedsstatus derhjemme. Det kræver blot en urinprøve, og så får du målt din sundhed på 11 forskellige parametre. 

© Vivoo

CES 2022: Tjek din sundhed på mobilen

Fremtidens supplement til jævnlige sundhedstjek findes allerede nu. Med et billigt testkit kan du selv inspicere vigtige sundheds-parametre ved hjælp af din mobiltelefon.

11. januar 2022 af Leif Jonasson på CES 2022 i Las Vegas

En tur til lægen, når noget gør ondt, eller det obligatoriske årlige sundhedseftersyn hos de professionelle, slipper vi næppe for i fremtiden.

Men ny teknologi baner vejen for, at masser af rutinekontroller bliver noget, vi selv kan tage os af i hjemmet.

På teknologimessen CES 2022 i Las Vegas blev der præsenteret masser af nye produkter, som gør det muligt at holde styr på sit eget helbred, også langt ud over hvad diverse sportsure og lignende fitness-trackere kan præstere i dag.

> Læs også: Hvad er et smartwatch?

Hurtigt sundhedstjek med Vivoo hjemmetest 

En af de mest bemærkelsesværdige nyheder er Vivoo, som er en lille pakkeløsning af en app til mobiltelefonen og en teststrimmel til en urinprøve.

Appen er gratis, men teststrimlerne skal man købe af Vivoo, enten i et abonnement eller for ca. 66 kr. stykket i løssalg.

Vivoo kan måle dit helbred på 11 forskellige parametre, og giver dig herefter tips til, hvordan du  kan optimere på din sundhed fx via kost og motion. 

Vivoo måler din sundhed direkte på mobilen.
Vivoo:

Vivoo-testættet pakket ud og klar til brug. Det består af en teststrimmel, som skal aflæses med den medfølgende app efter en urinprøve.

© Komputer for alle

Sådan tester du dig selv med Vivoo

Efter at have installeret appen, der desværre indtil videre kun findes på engelsk, og efter at have udfyldt diverse oplysninger om fx. alder, vægt, højde, fitnessniveau samt alkohol- og nikotinindtag, er du klar til selve testen.

Du tisser på en teststrimmel i et par sekunder og lader den hvile i to minutter.

Derefter scanner du strimlens kulørte felter med Vivoo-appen på din telefon og kort tid efter melder den tilbage med et hav af oplysninger om dine vitale funktioner.

> Læs også: Denne nye printer skriver direkte på din hud

Teststrimlen efter urinprøve, klar til aflæsning ved hjælp af en særlig scannerfunktion i Vivoo-appen.
Vivoo:

Teststrimlen efter urinprøve, klar til aflæsning ved hjælp af en særlig scannerfunktion i Vivoo-appen. App'en analyserer herefter din sundhed ud fra farverne på teststrimlen.

© Komputer for alle

Min lever har det godt!

Efter selv at have udført testen kan jeg blandt andet rapportere, at mit gennemsnitlige fysiske velbefindende alt i alt skønnes at være 7,5 på en skala fra 0 til 10. 

Til min store glæde, her efter juledagene, kunne jeg desuden få at vide, at min lever scorer topkarakter, mens nyrerne får 8 ud af de 10 mulige point.

Til gengæld burde jeg helt sikkert drikke mere vand i dag, for jeg skønnes at være en smule dehydreret og min pH-værdi er heller ikke helt i top, hvilket i øvrigt kan hænge sammen med dehydreringen. 

Og der er derudover masser af andre oplysninger at hente. 

Testresultater i Vivoo app'en.
Vivoo app:

Sådan præsenteres opsummeringen af testresultaterne i appen, klikker man på de enkelte punkter uddybes den noterede score i mange detaljer. Du kan se, jeg kun får 5 ud af 10 i "water" - altså er jeg en smule dehydreret på testtidspunktet.

© Komputer for alle


På Vivoos hjemmeside kan du læse mere om produktet og bestille teststrimler.

Men som nævnt, så foregår det hele på engelsk, så det kræver solide sprogkundskaber at gå i gang og ikke mindst at forstå resultaterne. 

> Du kan læse flere historier fra vores besøg på CES-messen i Las Vegas her

Måske er du interesseret i ...