Her kan du se, hvodan du skifter din router
Router:

Tøver du med at udskifte din router, fordi du er bange for, at dine digitale enheder ikke kan finde forbindelsen bagefter? Så får du et godt tip her.

Sådan skifter du nemmest din router

Er der knas med din internet, kan løsningen være en ny router. Se her, hvordan du nemmest skifter din router ud, uden alt dit udstyr mister forbindelsen.

9. juli 2023 af Niklas Ernst

Dit internet derhjemme skal bare fungere og ikke give for meget bøvl. Stabile og hurtige hastigheder, god dækning og et minimum af udfald.

Men sådan er virkeligheden bare ikke altid. 

Vi har alle prøvet, at Wi-Fi-forbindelsen pludselig er langsom, ikke virker, eller at der er steder i dit hjem, der simpelthen ikke er dækket.

LÆS OGSÅ: Hvad er Wi-Fi?

Årsagerne til et langsomt eller problematisk internet kan være mange.

Det kan fx være, at din router står forkert placeret i dit hjem, at din firmware ikke er opdateret, eller at du bruger en forkert frekvens til dit udstyr.

LÆS OGSÅ: 5 gode tips til en hurtigere internetforbindelse.

Skift til en hurtigere router

Men problemet kan også være, at du har en gammel router. 

Det kan fx være problematisk, hvis din router ikke understøtter de nye og hurtige standarder som Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E og den helt nye og lynhurtige Wi-Fi 7-standard.

LÆS OGSÅ: Hvad er Wi-Fi 7 og hvor hurtigt er det?

En gammel router kan også give knas, hvis du har mange enheder koblet på dit netværk, såsom lamper, spillekonsoller, overvågningskameraer, termostater og lignende apparater, der alle er forbundet til nettet og dermed sluger båndbredde.

Derfor kan den eneste løsning i nogle tilfælde være, at du skifter din router. 

Dette er typisk en god løsning, hvis din router er fem år eller ældre.

I magasinet Komputer for alle nummer 12/2023 kan du læse vores test af fire hurtige routere, der kan give dig optimalt trådløst internet i hele huset. Læs hele testen her.

Sådan skifter du routeren

Men det kan være en afskrækkende affære at skifte din router; for hvad så med alle de enheder, som du har koblet op på dit hjemmenetværk, og som du nu skal til at forbinde på ny – og hvilken frekvens skal de nu forbindes til?

Det behøver heldigvis ikke være særlig besværligt at skifte din router. 

Det gælder bare om, at den nye router skal have det samme navn og kode som den gamle.  

Følger du vores vejledning herunder, bør dine apparater automatisk forbinde til den nye router og altså helt af sig selv koble sig på det nye netværk.

  1. Start med at skrive navnet og koden på dit nuværende netværk ned. Har du ikke ændret dette, finder du typisk både navn og kode på din router i form af et lille mærkat.
  2. Installer nu din nye router efter producentens anvisninger.
  3. Når du kommer til stykket, hvor du skal indtaste et navn og en kode til den nye router, skal du sørge for, at dette er præcist det samme som på den gamle router.
  4. Frakobl nu din gamle router.
  5. Nu skulle alle dine tilsluttede apparater automatisk oprette forbindelse til nettet via den nye router. 

På Komputer for alle tester vi jævnligt routere i forskellige prisklasser. Du kan læse alle vores anmeldelser af routere i Testzonen her

I magasinet Komputer for alle nummer 12/2023 kan du læse vores test af fire hurtige routere, der kan give dig optimalt trådløst internet i hele huset. Læs hele testen her.

Måske er du interesseret i ...