Er Google gået ned? Sådan tjekker du det
Teknisk uheld

Alle websites går ned en gang imellem, men hvordan ser du, om det er din forbindelse eller fx Google, der er noget galt med?

© Shutterstock

Sådan ser du om Google eller Facebook har "teknisk uheld"

Selv de største internettjenester lukker midlertidigt ned med tekniske problemer en gang imellem. Se her, hvordan du finder ud af, om siden, du prøver at åbne, er gået ned.

17. december 2020

Den 14. december blev næsten alle Googles populære internettjenester ramt af et enormt nedbrud.

Gmail, Google Drev, Kalender og videosnaktjenesten Meet lukkede pludselig ned og mange millioner frustrerede brugere fik en fejlmeddelelse, når de forsøgte at bruge tjenesterne.

Men det kan være svært at se, om det er Google servere, der er problemer med og ikke bare et lokalt problem på din egen computer eller telefon.

Heldigvis kan du let tjekke, om Google har problemer - eller om andre større tjenester er midlertidig ude af drift. Vi viser dig hvordan her.

Tjek Googles driftstatus

Google har lavet en særlig side, hvor du kan se driftsstatus på alle Googles tjenester.

Her kan du få et hurtigt overblik, over hvilke tjenester, der virker, og hvilke der måtte have tekniske problemer.

Siden har det lidt kedelige navn Statuspanel i Google Workspace, og du skal faktisk ikke gøre andet end at gå ind på siden via linket herunder, så bliver du præsenteret for en liste over Google tjenester.

> Du kan se, om Googles tjenester er nede her i Statuspanel i Google Workspace.

Hvis den enkelte tjeneste under kolonnen "Aktuel status" til venstre har en grøn prik, så virker den, som den skal, men hvis den er markeret med en rød prik, betyder det, at man ikke kan bruge tjenesten lige i øjeblikket.

Til højre kan du se driftstatus for de seneste par dage, og du kan også bladre et par måneder tilbage få et overblik over tidligere nedbrud i Googles tjenester.

Læs også: Nu bliver dine Google-søgninger endnu mere præcise

Websitet "Is it down right now?" holder øje med om nettets store tjenester virker, som de skal.
Is it down right now?

Websitet "Is it down right now?" holder øje med om nettets store tjenester som fx Facebook og Netflix virker, som de skal.

© Is It Down Right Now

Sådan ser du om store tjenester virker, som de skal

Hvis du har problemer med at komme ind på store internettjenester, der ikke tilhører Google, så findes der en anden løsning.

Websitet "Is it down Right Now" undersøger løbende, om der er forbindelse til sider som Facebook, Amazon og Netflix og viser resultatet i en liste på siden herunder.

> Gå ind på "Is It Down Right Now?" og se, om fx Facebook virker.

Hvis siden, du vil have oplysninger om, ikke er på listen, kan du også bruge søgefeltet til at lede efter det. Husk at skrive webadressen som fx dr.dk og ikke bare navnet.

Her kan du også se historiske data, så du kan undersøge, om det er en side, der generelt har mange tekniske vanskeligheder.

> Læs også: Sådan opretter du en Google-konto

Måske er du interesseret i ...