Træklodser med tal og bogstaver, der markerer skiftet fra Wi-Fi 6 til Wi-Fi 7.
Wi-Fi 7:

TP-Link er først med produkter, der bruger den kommende Wi-Fi 7-standard.

© Shutterstock

Tyvstart: Nu kommer de første routere med Wi-Fi 7

Allerede inden den nye trådløse standard, Wi-Fi 7, er færdigudviklet, kan vi nu købe første produkter, der bruger standarden.

Vi har knapt nok vænnet os til trådløse netværk med Wi-Fi 6 og Wi-Fi 6E, før den næste trådløse netværksteknologi er på trapperne.

Wi-Fi 7, som den nye standard hedder, er sandsynligvis først helt færdigudviklet i 2024, men de første produkter kommer allerede i første kvartal af 2023 – altså lige om lidt.

> Læs også: Wi-Fi 7: Ny trådløs standard er over dobbelt så hurtig

TP-Link tyvstarter med Wi-Fi 7

Det er netværksproducenten TP-Link, der er hurtigst ude af startblokkene, og firmaet præsenterer en hel række Wi-Fi 7-produkter.

Der er blandt andet et mesh-sæt med navnet Deco BE85, hvor flere enheder samarbejder om at dække hjemmet med trådløst netværk. Sættet har – udover triband-netværk – trådløst netværk på 22 gigabit/sekund. Der er også to 10 gigabit-porte til kabelnetværk og to porte til 5 gigabit.

> Læs også: Hvad er et mesh-netværk?

Der kommer en serie på tre enkeltstående TP-Link-routere med trådløse hastigheder fra 9 til 19 gigabit/sekund.

Routeren TP-Link Archer BE800
TP-Link Archer BE800:

TP-Links nye router kan overføre data med op til 19 gigabit i sekundet – fordelt på de tre frekvensbånd, som routeren benytter.

© TP-Link

Udvid rækkevidden på netværket

Hvis du ikke er helt tilfreds med rækkevidden på din nye Wi-Fi 7-router, kan du udvide netværket med den nye range extender RE550BE.

> Læs også: Sådan får du bedre internetforbindelse med en extender

Alle de nye produkter fra TP-Link bruger firmaets HomeShield 3.0 sikkerhedssoftware. HomeShield har blandt andet reklameblokering og forsvar mod angreb på netværket fra internettet.

Der er endnu ingen præcis dato, for hvornår de kommende Wi-Fi 7-produkter kan købes.

Du kan se TP-Links præsentation (på engelsk) af de nye Wi-Fi 7-produkter i videoen herunder.

Hvad kan vi vente os af Wi-Fi 7?

Wi-Fi 7 vil give et markant løft af hastigheden i forhold til Wi-Fi 6 og 6E. Teoretisk kan Wi-Fi 7 give en hastighed, der er 4,8 gange bedre end i Wi-Fi 6. 

Samtidig nedsættes latenstiden. Det er den tid, der går, før der rent faktisk er forbindelse til netværket, så din dataoverførsel kan begynde.

Du får dog først den fulde effekt af Wi-Fi 7, når både din router og de computere, telefoner og andre apparater, du kobler til den, er kompatible med den nye standard. Det er altså ikke nok at opgradere til en Wi-Fi 7-router, hvis du vil have det lynhurtige internet. 

> Læs mere i vores store oversigtsartikel om Wi-Fi 7 her

Måske er du interesseret i ...