Mark Zuckerberg med Ray-Ban-Stories
Mark Zuckerberg med Ray-Ban-Stories

Facebooks grundlægger, Mark Zuckerberg, har præsenteret et par internetopkoblede solbriller.

© Screenshot fra YouTube

Ray-Ban Stories: Her er Facebooks smarte solbriller

Facebook har lanceret et par internetopkoblede Ray-Ban-solbriller, der både kan fungere som kamera, lydafspiller og mikrofon.

Der var engang en simpel tid, hvor et par solbriller ikke behøvede at kunne andet end at skåne dine øjne for solen og måske endda få dig til at se en anelse mere tjekket ud.

Det hører dog til fortiden. For står det til verdens teknologiproducenter, skal solbriller i dag have mange flere funktioner.

Facebook lancerede i hvert fald Ray-Ban Stories i sidste uge, som er et par solbriller, der er koblet til internettet. 

Facebooks nye brille kan således ikke kun beskytte dit syn og opfriske dit look. De kan også fotografere, tage telefonopkald og afspille lyd.

LÆS OGSÅ: Googles app undersøger din hud for sygdomme

Ray-Ban Stories smarte solbriller fra Facebook
Ray-Ban Stories

Det er den klassiske Ray-ban-model, Wayfarer, som de nye Ray-Ban-stories er designet ud fra. Der er bare tilføjet spændende detaljer - som fx kameraet, som du kan se her.

© Facebook

Tag fotos med Ray-Ban Stories

Facebook har lanceret den smarte solbrille sammen med solbrille-giganten Ray-Ban. 

Brillerne ligner umiddelbart en mere klodset version af Ray-Bans Wayfarer-solbriller, men der gemmer sig meget mere i dem.

Ray-Ban Stories kan først og fremmest tage billeder og optage korte videoer ved hjælp af to 5 megapixel-kameraer i hjørnet af hvert brilleglas.

Videoerne og billederne kan efterfølgende deles på platforme som Messenger, WhatsApp, Twitter, Snapchat, Instagram og TikTok via den tilknyttede app Facebook View, som kan hentes til både iPhone og Android.

Du kan se Facebooks grundlægger Mark Zuckerberg præsentere solbrillerne i videon herunder:

Brug solbrillerne som telefon

Foruden kameraer er Facebooks Ray-Ban Stories udstyret med indbyggede højttalere på indersiden af stellet, så du også kan bruge dem som Bluetooth-høretelefoner.

Ved hjælp af tre mikrofoner kan du desuden bruge solbrillerne til at tale i telefon. Kombineret med det indbyggede videokamera kan du endda foretage videoopkald med Ray-Ban-solbrillerne.

Ray-Ban Stories fås i 20 forskellige varianter, men hvis du vil købe dem nu, skal du handle i udenlandske butikker. 

Indtil videre kan brillerne kun købes i Australien, Canada, England, Irland, Italien og USA til en vejledende pris på cirka 299 dollars.

LÆS OGSÅ: Fitness-armbåndet hjælper dig mod stress

Ray-Ban Stories smarte solbriller fra Facebook
Ray-Ban Stories

Facebooks nye smarte solbriller kan både tage billeder og dele dem på dine sociale medier - helt ude at du skal tage telefonen op af lommen. Og så har de et klassisk Ray-Ban-design. 

Måske er du interesseret i ...