Facebook lækket

Millioner af billeder på Facebook er havnet i de forkerte hænder. 

© Shutterstock

Millioner af billeder lækket af Facebook - se her, om du er berørt

6,8 millioner menneskers billeder er røget på afveje på Facebook. Tjek her, om du og dine billeder er berørt af Facebooks seneste sikkerhedsbrist.

18. december 2018

Facebook er igen havnet i en uheldig sag om håndtering af brugernes data.

> Læs også: 50 millioner berørt af Facebook-angreb: Det skal du gøre hvis du er ramt

Sagen handler om 6,8 millioner brugere og de billeder, de har uploadet til Facebook. 

Det viser sig nemlig, at Facebook i perioden fra 12. september til 25. september ikke har haft ordentligt styr på, hvilke af brugernes billeder, tredjeparts-programmer har haft adgang til.

Ifølge Facebook har en fejl i selskabets software gjort, at en række apps, man har kunne koble til sin konto, haft adgang til billeder, de ikke burde. Det gælder blandt andet personers ‘Historier’, som ellers er midlertidige billeder, der efter en stund forsvinder igen.

> Læs også: Facebook kan have delt 41.820 danskeres oplysninger

Det gælder også billeder, som personer har uploadet til Facebook, men som de af den ene eller anden grund har valgt ikke lægge ud på Facebook. Det kan lade sig gøre, fordi Facebook gemmer en kopi af alle billeder, der uploades, i et bestemt tidsrum.

Se her om du er ramt af foto-lækket

Du kan risikere at være ramt af lækket, hvis du har brugt en tredjeparts-app eller program til at logge ind på Facebook og samtidig givet disse apps eller programmer en eller anden grad af rettigheder til at se eller tilgå dine billeder.

Vil du direkte tjekke, om du er berørt af Facebooks billed-læk, skal du klikke her.

Hvis dine billeder ikke er berørt af det nyeste Facebook-læk, vil du få denne besked, når du klikker på linket. 

Facebook har i forbindelse med offentliggørelsen af lækket sagt, at selskabet arbejder sammen med udviklerne af de pågældende apps om at få slettet kopier af de billeder, de ikke skulle have haft adgang til.

Ifølge Facebooks egen blog drejer sagen sig om op til 1.500 apps fra 876 forskellige udviklere.

Vil du læse mere om, hvordan du bedst muligt sikrer dine personlige oplysninger på Facebook, kan du læse vores store artikel om netop det lige her.

Vil du vide, hvordan du slet og ret sletter din Facebook-konto for evigt, skal du klikke her.

Beskyt din pc med en sikkerhedspakke

Det er ikke kun på Facebook, du skal være varsom med dine oplysninger og data. Resten af din computer kan også rammes, og hackere bruger alle mulige metoder for at få adgang til din pc og dine personlige oplysninger.

Den bedste måde at sikre din computer på, er ved at installere de bedste sikkerhedsprogrammer, som beskytter mod virus, malware, ransomware og spam i din indbakke.

> Se sikkerhedspakken i Fordelszonen her

Komputer for alle har samlet de seks vigtigste programmer i en stor, gennemtestet sikkerhedspakke med grundige trin-for-trin-vejledninger, så alle kan installere dem på pc'en. Sikkerhedspakken ligger i Fordelszonen, som er vores aflåste fordelsunivers for abonnenter.

> Du kan få adgang til sikkerhedspakken fra kon 29 kroner. Se tilbuddene her.

Måske er du interesseret i ...