Snart kan Gmail hjælpe dig med at holde din mailadresse sikker ved at tjekke, om din adresse er i brug af kriminelle.
Sikkerhed:

Snart kan Gmail hjælpe dig med at holde din mailadresse sikker ved at tjekke, om din adresse er i brug af kriminelle.

Snart kan Gmail tjekke din mailadresse på det mørke internet

Der findes allerede flere effektive sikkerhedsværktøjer i mailtjenesten Gmail, og snart kommer endnu en, hvor du får besked, hvis din mailadresse misbruges på den kriminelle del af internettet.

Google har netop afholdt deres årlige udviklerkonference, Google I/O, og en af nyhederne blandt firmaets mange tjenester, var en udvidet sikkerhedsfunktion til mailtjenesten Gmail.

I indstillingerne for din Google-konto, som du blandt andet bruger til at logge på Gmail, findes der allerede i dag adskillige sikkerhedsfunktioner.

Du kan blandt andet køre et sikkerhedstjek, der undersøger hvor stærke dine gemte adgangskoder til forskellige tjenester er.

Hvis nogle af dine gemte koder er lækket som en del af offentligt kendte hackerangreb, får du at vide af sikkerhedsfunktionen, at du bør ændre din adgangskode til de pågældende tjenester.

> På konferencen præsentererede Google også den nye foldbare mobiltelefon, Google  Pixel Fold, som du kan læse mere om her

Bliver din mailadresse misbrugt?

På udviklerkonferencen præsenterede Google en ny sikkerhedsfunktion, der scanner det såkaldte mørke internet for at se om din mailadresse findes der.

Det mørke internet kaldes også "dark web", og er en skjult del af internettet, som kun kan tilgås med særlige browsere som Tor browseren.

Denne del af internettet er berygtet for at være lovløs og lægge servere til kriminelle transaktioner som bestilling af lejemord, køb af narko og skydevåben og andet i samme genre.

Det er med andre ord ikke et sted, man har lyst til at ens private mailadresse figurerer.

> Læs også: Tjek om hjemmesiden er sikker

Google scanner dark web for mailadresser

Med den nye sikkerhedsfunktion, der lanceres i USA i løbet af de kommende uger og formentligt lidt senere her i Europa, scanner Google det mørke internet og søger efter din mailadresse.

Hvis det viser sig, at din adresse findes på "dark web", får du i en guide forslag til hvad du kan gøre for at sikre din mailkonto.

Det betyder fx, at Google vil foreslå dig at aktivere to-trinsverificering, så hackerne ikke kan få adgang til din konto uden også at have adgang til din telefon, der genererer tilfældige koder til at logge på Gmail.

> Læs også: Gør din Google-konto sikker med to-trinsbekræftelse

Med den nye sikkerhedsfunktion scanner Gmail det såkaldte mørke internet for at se, om din mailadresse cirkulerer blandt kriminelle.
Dark web report:

Med den nye sikkerhedsfunktion scanner Gmail det såkaldte mørke internet for at se, om din mailadresse cirkulerer blandt kriminelle.

© Google

Gør din mailkonto sikker allerede i dag

Uanset om Googles nye værktøj finder din mailadresse på det mørke internet eller ej, er det vores stærke anbefaling, at du sikrer din Google-konto med to-faktorgodkendelse allerede i dag.

Denne funktion, der udover din adgangskode også kræver en engangskode på din telefon, er nemlig den mest effektive måde at sikre, at ingen uvedkommende får adgang til din konto.

I denne artikel kan du læse, hvordan du sikrer din Google-konto med 2-faktor godkendelse.

Når det er aktiveret, foregår det på den måde, at du logger på Gmail med din adgangskode som sædvanligt. 

Herefter bliver du bedt om en ekstra engangskode, som enten kan sendes til dig som sms, til en alternativ mailadresse eller genereres af Googles Authenticator app på din telefon.

> Læs også: Sådan bruger du Google Authenticator-app'en

Måske er du interesseret i ...