Slet din google konto - sådan gør du

Google kigger med, når du bruger en Google-konto. Vi viser, hvordan du sletter din konto.

© Shutterstock

Slet din Gmail-konto - og behold dine emails

Det er muligt at slette sin Google-konto, men samtidig beholde sine emails og andre data fra Google. Vi viser dig metoden.

12. april 2021 af Steffen Nielsen

Googles univers bliver både lovprist og kritiseret.

Det er uden tvivl det enkleste system til at klare fotos, mails, browsersynkronisering og meget andet, der gør livet lettere.

En Google-konto er gratis, men Google tjener penge på de oplysninger, du afgiver ved at bruge de forskellige apps og tjenester samt browseren Chrome. For nogle bliver denne "indsamling" af private oplysninger for meget, mens andre synes, at det klart opvejes af fordelene.

Valget er selvfølgelig dit, men har du fået nok af Googles alvidenhed om din person, kan du slette din konto, efter du først har downloadet en backup af alle dine data.

> Læs også: Sådan opretter du en Google-konto

Sådan sletter du din Google-konto

  1. Gå først til Googles værktøj, hvor du kan slette tjenester og konti, her.
  2. Vælg muligheden Slet din Google-konto i flisen øverst til højre.
  3. Nu skal du indtaste din adgangskode endnu en gang for at bekræfte din identitet.
  4. Herpå vises en lang oversigt over alt det, din konto indeholder, og som vil forsvinde, hvis du sletter den. Klik på linket downloade dine data.
  5. Du føres videre til værktøjet Google Takeout. En liste med dine Google-data vises. Du skal vælge, hvad der skal downloades til din pc. Er der noget, du ikke har brug for at downloade, skal du fjerne fluebenene. Rul til bunden, og vælg Næste trin.
  6. Rul igen ned til bunden, og klik på Opret eksport. Eksporten bliver forberedt, og du får en mail, når den er klar til download.
  7. Når filerne er downloadet i sikkerhed på din pc, går du til denne side og vælger igen muligheden Slet din Google-konto. Rul nu ned i bunden af den nye side, sæt de to flueben og bekræft din beslutning om at slette kontoen med Slet konto.


OBS! Beslutningen om at slette din konto, er uigenkaldelig. Der er ingen backup eller mulighed for at gendanne dine ting efterfølgende.

> Læs også: Hvad sker der med min Google-konto, når jeg dør?

Måske er du interesseret i ...