Digitalt eftermæle  - hvad sker der med mine data, når jeg dør?

Har du alle dine billeder i Google Fotos? Så bør du også overveje, hvad der skal ske med billederne, når du en dag ikke længere er her. 

© ymgerman / Shutterstock.com

Hvad skal der ske med din Google-konto, når du dør?

De fleste har nok overvejet, hvad der skal ske med de ens ejendele, når man engang går herfra. Men du efterlader også et digitalt eftermæle.

25. juni 2019 af Niklas Ernst


Det er ikke just en tanke, vi tænker hver dag. Men en dag skal vi alle herfra, og der skal tages hånd om alle de fysiske ting, vi efterlader. 

Men har du tænkt over alle de digitale aftryk, du sætter? Som eksempelvis din Google-konto.

Det kan fx være mails, dokumenter, filer og billeder. 

Slet eller giv andre adgang efter din død

Ved at forberede dig i god tid kan du vælge, at andre skal have adgang til din konto, når du ikke er her mere. Det kan være en fordel, hvis du fx. ar billeder og vigtige dokumenter i Google Photos eller i dit Google Drev, som dine pårørende skal have adgang til. 

Du kan også vælge, at Google blot skal slette din konto, når du har været inaktiv i en nærmere defineret periode fx seks måneder. 

Under alle omstændigheder er det en god idé, at sikre din Google-konto, inden det er for sent. Både for din egen og for dine pårørendes skyld.

Vi viser her, hvordan du kan sikre din Google-konto.

> Læs meget mere om Google - tips, tricks og nyheder - her

Lav en plan for din Google-konto

Gå til dine kontoindstillinger vi dette link (hvis du ikke er logget ind på din Google-konto, vil du blive bedt om at gøre det)

  1. Klik så på Data og tilpasning i venstre side.
  2. Scroll ned og klik på Lav en plan for din konto.
  3. Klik nu på Begynd og følg nu de forskellige trin. 
  4. Angiv, hvor længe du skal være inaktiv på din Google-konto, før den sættes som inaktiv, fx 6 måneder. 
  5. Tjek, at dit telefonnummer og email er indtastet, så Google kan få fat på dig, før de evt. sætter din konto som inaktiv. 
  6. Klik nu på Næste og indtaste så email og navn på den eller de personer, der skal have adgang til din konto, når den eventuelt sættes som inaktiv. 
  7. Klik nu på Næste og vælg, om din konto skal slettes eller blot være passiv, når den sættes til inaktiv. 
  8. Tjek planen igennem og klik på Bekræft plan hvis alt ser rigtigt ud. 

> Har du tænkt på, hvad der skal ske med din Facebook-konto, når du dør? Ellers får svaret her.

Måske er du interesseret i ...