Animation, der viser den nye Help me write funktion i Gmail
Help me write:

Gmail vil snart kunne omdanne en kort note til en detaljeret email.

© Google

Help me write: Nu vil Gmail skrive dine mails for dig

Google udstyrer Gmail og Google Docs med kunstig intelligens, der kan skrive mails og tekstdokumenter ud fra dine noter.

Kunstig intelligens er pludselig her og der og allevegne, og nu bygger Google det også ind i sin populære mailtjeneste, Gmail.

Fremover skal vi blot skrive nogle få ord, og så ordner Gmails indbyggede kunstige intelligens resten.

Funktionen hedder Help me write, og den bruger avanceret maskinlæring til at forstå konteksten og formålet med din e-mail. 

Den analyserer tidligere mails, du har skrevet og indsamler data fra millioner af e-mails for at generere indhold, der passer til sammehængen. 

> Læs også: ChatGPT: Prøv chatrobotten, som alle snakker om

Lærer din skrivestil og læser korrektur

Help me write forsøger at lære din skrivestil og præferencer at kende, så de automatiske e-mails fremstår personlige og autentiske.

Den kunstige intelligens kan også forbedre sproget i dine mails. Den kan opdage grammatiske fejl, stavefejl og hjælpe med at formulere sætninger, så de lyder mere professionelle.

For at bruge Help me write skal du bare begynde at skrive din mail i Gmail. Herefter kan du klikke på en Help me write-knap, og du vil få et udkast til den færdige mail. 

Med få klik kan du ændre hele tonen i teksten, så den fx bliver mere eller mindre formel eller kortere eller længere. 

Du kan også få læst korrektur på dine tekster af den kunstige intelligens. Så vil den fx kunne komme med forslag til rettelser af stavning, grammatik og tonen i din tekst.

> Microsofts søgemaskine Bing har også fået kunstig intelligens, som hjælper dig med at søge på nettet. Læs mere her

en animation, der viser den nye Help me write funktion i Google Docs
Help me write:

Skriv en enkelt linje for at få Google Docs til at spytte en hel tekst ud. Efterfølgende kan du forfine teksten med de indbyggede kommandoer. Funktionen kommer først til Gmail og senere til Google Docs.

© Google

Duet AI - Googles svar på CoPilot

Den nye funktion vil først blive introduceret i den engelske udgave af Gmail. I løbet af maj vil Google Docs også få Help me write, som kan hjælpe med fx at skrive alt fra breve og jobansøgninger til festsange.

Google har tilsyneladende tænkt sig at satse stort på kunstig intelligens i sine produkter. Satsningen har fået navnet Duet AI og skal tage kampen op mod Microsofts storstilede CoPilot.

Sheets, som er firmaets regnearkstjeneste, vil få en funktion, så du kan oprette et skema eller en tabel ud fra blot nogle få stikord.

> Læs også: Copilot: Microsoft bygger kunstig intelligens ind i Microsoft 365

I videoen herunder viser Google nogle af de funktioner, som du kan se frem til i Duet AI. Du kan læse mere på Googles blog her.

Skaber billeder til dine præsentationer

Tilsvarende kan du også skabe nye billeder til præsentationstjenesten Slides. 

Ved at beskrive det billede, du ønsker, vil du kunne skabe nye, originale baggrunde til dine præsentationer. En funktion, du måske kender fra Dall-E, Midjourney og den nye funktion, Image Creator, i Edge.

Den kunstige intelligens bag de mange nye funktioner i Duet AI kræver meget computerkraft, og i første omgang kan de nye funktioner kun bruges i Google Workspace, som er Googles betalingsudgave.

Funktionerne bliver allerede testet af udvalgte brugere og i de kommende måneder bliver de tilgængelige for alle.

> Læs også: Sådan laver du dine egne billeder ud fra tekst i Dall-E

Duet AI kan skabe billeder ud fra tekst direkte i Slides
Duet AI i Slides:

Inden længe vil du kunne generere dine egne billeder ud fra tekst direkte i Google Slides, når du laver præsentationer.

© Google

Måske er du interesseret i ...