Edge kan ikke fjernes i Windows

Edge er kommet for at blive. Det sørger Microsoft selv for.

Microsoft: Du kan ikke fjerne Edge

Den nye Edge-browser har gode anmeldelser. Måske så gode, at det har steget Microsoft til hovedet. I hvert fald skal Edge nu blive en permanent del af Windows.

I april 2019 lancerede Microsoft den nye Edge.

Browseren er baseret på Chromium, og minder derfor meget om Google Chrome.

Siden lanceringen er Edge stort set gået fra succes til succes. Anmelderne elsker den på grund af blandt andet fine sikkerhedsfunktioner.

For nylig har browseren passeret Firefox som den næstmest populære browser til Windows. Chrome ligger dog stadig suverænt på førstepladsen.

Edge er kommet for at blive

Andenpladsen er tydeligvis ikke helt nok fra Microsoft. I hvert meldte firmaet for nylig ud, at man vil påtvinge Windows-brugere Edge i en snarlig opdatering.

Det lyder måske som gammelt nyt, da Edge i forvejen følger med Windows. Det nye er imidlertid, at den gamle Edge tvangsfjernes i forbindelse med opdateringen.

Hvis du ikke opdaterer Windows, fordi du insisterer på at bruge den gamle Edge, vil du alligevel løbe ind i problemer. Om ikke andet i marts 2021, hvorefter sikkerhedsopdateringer til den gamle Edge ikke længere udsendes.


Du skal bruge Edge til at hente Chrome

Samtidig bliver det ikke længere muligt at fjerne Edge. 

Microsoft forklarer, at Edge nødvendigvis må være en del af Windows, da det ellers vil være umuligt at hente en anden browser til pc'en. Det giver mening et stykke hen af vejen, men man kan så spørge, hvorfor det ikke er muligt at fjerne browseren igen, når man først har fået en anden?

Det bedste du fremover kan gøre, hvis du ikke ønsker at bruge Edge, er at skjule browserens ikon fra din pc. Det gør du ved at højreklikke på det på Proceslinjen og vælge Frigør fra Proceslinjen.

Microsoft har endnu ikke sat præcis dato på, hvornår ændringerne for Edge træder i kraft.

> Har du endnu ikke fået den nye Edge? Så viser vi hvordan du får den her.

Internet Explorer lukker i 2021

Der er også nyt om den endnu ældre Microsoft-browser, Internet Explorer. 

Microsoft har nemlig offentliggjort datoen for, hvornår Internet Explorer endegyldigt lægges i graven. Det bliver 17. august 2021. 

Fra den dato, vil du blandt andet ikke længere kunne bruge Microsofts internettjenester i Internet Explorer. 

Måske er du interesseret i ...