Microsoft Edge browser
Edge

Hent den nye Edge-browser

Microsoft har sendt en helt ny udgave af browseren Edge ud med en Windows-opdatering, men hvis du ikke har fået den endnu, viser vi her, hvordan du får fingrene i den.

Microsoft er endelig kommet med afløseren til den noget mangelfulde Edge-browser.

I stedet for at bygge videre på noget, der aldrig kom til at få den store udbredelse, har firmaet valgt at bygge Edge op helt fra grunden ved hjælpen af samme kode, kaldet Chromium, som Googles Chrome-browser bygger på.

Det betyder blandt andet, at den nye Edge virker med de mange tusinde udvidelser, der før kun var tilgængelige til Googles Chrome-browser.

Med dem kan du give browseren et utal af ekstra funktioner, der hjælper dig i det daglige.

> Læs også: Hvad er Chromium?

Værd at vide om den nye Edge:

Mister jeg den gamle Edge?

Ja, når du installerer den nye udgave af Edge-browseren erstattes den gamle udgave, som var indbygget i Windows 10.

Hvad sker der med mine bogmærker?

Hvis du havde tilføjet hjemmesider til favoritlisten i den gamle udgave af Edge, importeres de automatisk i den nye udgave. Du finder dem i bogmærke-menuen.

Kan jeg stadig have Chrome som standard-browser?

Hvis du har en anden browser end Edge som standard i Windows, vil du blive spurgt, om du vil gøre Edge til standard. Du kan dog sagtens have en anden browser som standard og alligevel bruge Edge ind imellem.

Får jeg Bing som søgemaskine?

Når du installerer den nye Edge, indstilles den til at bruge samme søgemaskine som den gamle udgave af Edge, der lå på din pc. Hvis du ikke har ændret noget, søges der via Microsofts Bing-tjeneste, men du kan nemt ændre søgemaskine i Edges indstillinger. 

> Læs også: Sådan skifter du standardbrowser i Windows 10

Sådan får du fingre i den nye Edge

Du får automatisk den nye udgave af Edge-browseren med en af de store funktionsopdateringer til Windows, men da disse opdateringer udsendes forskudt, er det ikke sikkert, at den endnu er installeret på din pc.

Hvis din udgave af Edge ikke har ikonet og logoet, som du kan se på hovedbilledet herover, har du stadig den gamle version.

Du behøver dog ikke vente på, at du får den nye udgave med en Windows-opdatering. Besøg blot Microsofts hjemmeside her for at hente browseren straks. 

Det viser vi herunder. 

Få Microsoft  Edge til Windows 10
Trin 1


Besøg Microsofts hjemmeside, og klik på Få den nye Microsoft Edge nu.


Få Microsoft  Edge til Windows 10
Trin 2


Klik på Download og derefter på Acceptér og download.


Få Microsoft  Edge til Windows 10
Trin 3


Nu hentes installationsprogrammet til Edge ned på din pc. 

Klik på Kør, når den er hentet, og gennemfør installationen. Browseren erstatter din gamle Edge, og du finder den nye genvej på Proceslinjen.

Måske er du interesseret i ...