Google Chrome-logo, med en silhouette af en hånd, som holder en hængelås.

Med den nye opdatering til internetbrowseren Chrome, gør Google ekstra meget ud af sikkerheden.

© Shutterstock

Google Chrome advarer dig om stjålne kodeord

Bruger du Googles internetbrowser, Chrome, kan du glæde dig over bedre sikkerhed for adgangskoder i den nye opdatering, der bliver sendt ud til brugerne i denne tid.

Er din adgangskode blevet hacket? 

Det kan være svært at vide med sikkerhed, men nu gør Google det meget nemmere: Med den nye opdatering af Internetbrowseren Chrome, får du automatisk en advarsel, hvis din adgangskode er hacket.

Chromes nye funktion fungerer på den måde, at browseren sammenligner din adgangskode med en database over hackede brugerkonti, og dermed hurtigt kan fortælle dig, om netop din adgangskode er usikker.

Al kommunikation mellem Chrome og databasen over kodeord er stærkt krypteret og anonymiseret. 

På den måde får Google aldrig direkte adgang til dine oplysninger, men kan alligevel konstatere, om dit kodeord er i sikkerhed.

> Læs også: Hvad betyder kryptering?

Erstatter Google Password Checkup

Google Chrome i Google Play Butik, klar til at blive opdateret på en Android-telefon.

Opdateringen til Google Chrome version 79, er snart tilgængelig til både din pc og Android-mobil.

© Shutterstock

Vi har tidligere skrevet om browserudvidelsen Google Password Checkup, som netop holder øje med, om dine adgangskoder er sikre. 

Denne udvidelse fungerer på samme måde som Google Chromes nye funktion.

Det betyder altså, at hvis du har installeret den nyeste version af Google Chrome, version 79, behøver du ikke have installeret Google Password Checkup-udvidelsen længere.

Du skal blot være opmærksom på, at du under indstillinger i Google Chrome har givet browseren tilladelse til at gemme og udfylde dine adgangskoder. 

Herefter kan du trygt deaktivere udvidelsen Google Password Checkup.

Usikkert? Skift straks kodeord overalt 

Hvis du får besked om, at dit kodeord er usikkert, bør du straks ændre det alle de steder, hvor du bruger det pågældende kodeord.

Du bør vælge et unikt og sikkert kodeord. Det kan du få hjælp til med en password generator, som automatisk genererer et stærkt password til dig. 

I Fordelszonen finder du også en stærk password manager, som hjælper dig med at holde styr på alle dine forskellige kodeord. Programmet Lastpass er desuden en del af Komputer for alles store sikkerhedspakke. Du finder Lastpass her.

Du kan naturligvis også lade Google Chrome generere et sikkert password til dig - og til at huske det for dig. Det kan du læse mere om her.

Måske er du interesseret i ...