Ny Edge-opdatering sparer flere af pc'ens kræfter
Opdatering:

Når du har mange faner åbne i Edge eller andre browsere, sluger det en betragtelig del af pc'ens hukommelse. Med den opdaterede Edge-browser bliver ressourceforbruget på din pc endnu mindre.

Microsoft Edge sparer flere af pc'ens kræfter

Med en ny opdatering til Edge-browseren sparer din pc mere hukommelse og processorkraft, så din computer vil føles hurtigere. Opdateringen er klar til din pc nu.

Browseren er et af de oftest anvendte programmer på en moderne pc, og hvis din foretrukne browser er forslugen med hukommelse og processorkraft, har det stor betydning for din computers samlede ydeevne.

Derfor er det særdeles godt nyt, at Windows 10 og 11's indbyggede browser Microsoft Edge nu er blevet opdateret, så programmet sparer endnu mere på computerens ressourcer.

> Læs også: Derfor skal du bruge Microsofts Edge-browser

Sætter inaktive faner i dvale

Allerede i december 2020 lancerede Microsoft en beta-udgave af Edge-browseren, hvor faner, som ikke havde været i brug i en periode, blev sat i dvale.

Det betyder, at computerens ram og processorkraft ikke spildes på faner, som du alligevel ikke kigger på.

Og effekten kan være omfattende, for en browser kan nemt bruge adskillige gigabytes af pc'ens hukommelse, hvis du har mange faner åbne.

> Læs også: Sådan logger du ind i Edge - og får endnu flere muligheder

Spar 85 % ram og 99 % CPU

Med den nye opdatering af browseren, som du automatisk får på din pc via Windows' automatiske opdateringer, er effekten blevet endnu større.

Nu sørger funktionen nemlig for at otte procent flere faner bliver sat i dyb søvntilstand ved at Edge kigger på faner, der er relateret til de faner, der allerede er sat i dvale. 

Så sættes de relaterede faner også i dvale, så du kan spare endnu flere ressourcer. 

Funktionen virker på den måde, at hvis du ikke har klikket eller kigget på en fane i to timer, sættes den i dvale og sparer dermed 85 procent af hukommelsesforbruget og 99 procent af processorforbruget.

Så snart du klikker på en inaktiv fane, vågner den op til dåd og indlæses på ny. Du kan også selv definere, hvor lang tid der skal gå før fanerne falder i søvn.

Du kan læse mere om den forbedre funktion i et blogindlæg hos Microsoft.

> Læs også: Edge-browseren vinder i popularitet - men en anden browser ligger suverænt i top

Funktionen Ydeevne i Microsoft Edge
Ydeevne:

Hvis du åbner indstillingsmenuen i Edge og klikker på Ydeevne, kan du se alle data for, hvor meget hukommelse Edge sparer på din pc ved at sætte inaktive faner i dvale (her vist på en engelsk udgave af Edge).

Giver dig markant længere batteritid

Det er ikke kun pc'ens kræfter, der har gavn af at sætte faner i dvale. Også batteritiden på en bærbar pc bliver forlænget betragteligt med den nye og forbedrede funktion.

Microsoft har selv lavet en undersøgelse af ydelsen på 13.000 pc'er, og den viste at dvale-funktionen i gennemsnit sparede 32 procent på pc'ens samlede hukommelse og gav 37 procent lavere processorforbrug.

> Læs også: Hvordan skal du behandle pc-batteriet, så det holder bedst muligt?

Måske er du interesseret i ...