Den meget populære browsertilføjelse The Great Suspender spredte malware. Nu er den fjernet.

Den meget populære browsertilføjelse The Great Suspender spredte malware. Nu er den fjernet. 

Populær browsertilføjelse ramt af malware

Google har fjernet en utroligt populær tilføjelse fra browseren. Det drejer sig om The Great Suspender, som havde over 2 millioner brugere.

13. februar 2021 af Steffen Nielsen

Google har lukket for tilføjelsen The Great Suspender, efter det tidligere på måneden blev afsløret, at den indholdt malware.

De over 2 millioner brugere af tilføjelsen blev mødt af beskeden "Denne tilføjelse indeholder malware", og tilføjelsen holdt op med at fungere.

Altså behøver du ikke gøre noget selv, hvis du har brugt tilføjelsen på din pc. Det er simpelthen holdt op med at virke.

> Læs også: Sådan installerer du udvidelser i Google Chrome

Populær open source-tilføjelse

Du har måske allerede hørt om The Great Suspender, som længe var en smart måde at få Chrome til at køre hurtigere på og som er blevet rost til skyerne af førende teknologi-hjemmesider.

Faktisk er det kun et lille års tid siden, at vi selv anbefalede den i magasinet Komputer for alle, for den var virkelig smart. Det var i blad nummer 7/2020.

Tilføjelsen, som blev udviklet som open source, satte inaktive faneblade på pause, så browseren ikke brugte energi på at køre indholdet ind igen og igen.

Det var specielt nyttigt på mobile enheder, der dermed holdt bedre på batteriet.

Solgt til ukendte skurke

I 2020 solgte udvikleren den populære tilføjelse til en ukendt køber. 

Det var et køb, der vakte en del opsigt i teknologi-kredse, da tilføjelsen var open source og uden indtjening. Hvad kunne en investor dog bruge den til?

Det har vi nu fået svar på: Malware! 

Google har dog ikke meldt ud, præcis hvilken type malware, der var tale om.

> Læs også: Hvad er malware?

Alternativ til The Great Suspender

Hvis du har brugt The Great Suspender eller blot ønsker en hurtigere Google Chrome, kan vi anbefale alternativet AutoTab Discard, som du kan hente her til Chrome

Tilføjelsen fungerer på samme måde som The Great Suspender

Men måske har du slet ikke brug for et alternativ? Chrome indeholder nemlig selv funktionen Tab Freeze, der suspenderer inaktive faneblade efter fem minutter.

Pretender eller suspender?

Vi gætter i øvrigt på, at navnet The Great Suspender var et ordspil på The Platter's hitsang The Great Pretender fra 1955, som du kan nyde her på YouTube

"To suspend" betyder aflyse eller suspendere, og det var jo netop, hvad tilføjelsen gjorde ved de inaktive faneblade. 

"To pretend" betyder derimod "at lade som om", så måske The Great Pretender i virkeligheden havde været et mere passende navn i tilføjelsens sidste dage.

Måske er du interesseret i ...