Slet browserdata meget nemmere
Slet let browserdata:

En ny funktion til Chrome gør meget nemmere at rydde browserhistorikken.

© Shutterstock

Sådan sletter du lynhurtigt browserhistorikken i Chrome

Google har tilføjet en smart ny funktion til Chrome-browseren, der gør det meget lettere at rydde din browserhistorik.

Google Chrome bliver konstant opdateret med nye funktioner, og på det seneste har Google haft privatlivet i fokus.

Eksempelvis er det for nylig gjort muligt at tjekke, hvor godt beskyttet du er med Chromes indbyggede og omfattende sikkerhedstjek. Men det er ikke kun store, avancerede værktøjer, der forbedrer sikkerheden i Chrome.

Google har nemlig også tilføjet en lille ny funktion, der gør det muligt at slette historikken over de hjemmesider, du har besøgt, med et snuptag.

LÆS OGSÅ: Chrome virker ikke længere med Windows 7 og 8

Slet nemt browserhistorik

Der kan være flere årsager til, at du ønsker at slette historikken over din aktivitet på nettet, og det er netop det, der nu er blevet meget lettere. Du behøver ikke længere finde vej ind i Chromes indstillinger og sirligt lede efter en specifik funktion.

I stedet kan du blot skrive to ord i adressefeltet i Google Chrome, og så dukker der en knap op, du kan klikke på og blive ført direkte ind til indstillingerne til at rydde historik og andet data i browseren. Du gør som følger:

  1. Åbn Google Chrome, og skriv Ryd browserdata i adressefeltet.
  2. Klik på knappen Ryd browserdata.
  3. Sæt de relevante flueben, og vælg et tidsinterval.
  4. Klik på Ryd data.
Sådan fungerer funktionen
Sådan fungerer funktionen

Skriv blot 'Ryd browserdata' (her på engelsk) i adressefeltet, og klik på den knap, der dukker op. Så bliver du ført direkte til det sted, Chromes indstillinger, hvor du kan slette.

© Google


Den nye funktion er automatisk blevet tilføjet til Google Chrome. Hvis du ikke ser den, skyldes det, at du ikke har haft Chrome lukket i lang tid. Genstart derfor browseren, hvis det er tilfældet.

LÆS OGSÅ: Søgning i sidepanel gør Google-søgninger bedre

Flere funktioner styrker privatlivet

Genvejen til at slette browserhistorikken er en blandt flere nye funktioner til at styrke privatlivet i Google Chrome. Du kan fx slå ‘Forbedret beskyttelse til’ og blandt andet få besked, hvis et af dine kodeord bliver offentliggjort i et datalæk.

Du kan også køre et sikkerhedstjek, der tjekker, om Chrome er fuldt opdateret, om du har svage adgangskoder, om du har skadelige udvidelser installeret, eller om der i det hele taget er registreret skadelig software på pc’en.

Det hele foregår i Chromes indstillinger under kategorien ‘Sikkerhed og privatliv’, som du finder ved at klikke på de tre prikker øverst til højre i Chrome og vælge ‘Indstillinger’ i rullemenuen.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du udvidelser i Chrome

Måske er du interesseret i ...