Googles browser Chrome kan gemme dit navn og adresse og selv sætte oplysningerne ind, når du fx handler på nettet. Men når informationerne bliver forældede, skal du opdatere dem.

Sådan retter du dine gemte adresser i Chrome

Det er smart, at Chrome automatisk kan udfylde dit navn og adresse, når du handler på nettet, men med tiden bliver oplysningerne forældede. Se her, hvordan du opdaterer dine adresseoplysninger.

Når du har handlet på en webshop på nettet med browseren Chrome, har du formentlig selv oplevet at browseren har foreslået dig at udfylde dit navn og adresse automatisk.

Oplysningerne blev gemt første gang du indtastede dem på en hjemmeside, og når Chrome opdager, at du igen har sat musemarkøren i et lignende formularfelt, sættes automatisk de gemte informationer ind.

Det er en særdeles smart funktion, som sparer ganske mange tastetryk og museklik, når man handler på nettet.

Indsætter en forældet adresse

Men Chrome er endnu ikke så smart, at den selv kan opdatere de gemte oplysninger, når du flytter, og det betyder at browseren fremover vil foreslå en forældet adresse.

I værste fald opdager du det ikke, før du har klikket på Godkend køb på en hjemmeside og får sendt varer til en gammel adresse.

Du kan også opleve, hvis andre personer har lånt din pc, at Chrome begynder at foreslå andre navne og adresser end dit eget - eller simpelthen foreslår oplysninger med tastefejl, fordi de er blevet gemt i browseren.

> Læs også: 5 lette tips til fanerne i Chrome

Sådan sletter eller retter du dine adresser

Derfor anbefaler vi, at du med jævne mellemrum tjekker listen over gemte formulardata i Chrome - og retter dem til, hvis der er noget, som ikke stemmer. 

Det er ganske nemt, hvis du følger vores trin her.

1: Åbn Google Chrome og klik på de tre prikker øverst til højre.

2: Vælg Indstillinger

Fra de tre prikker i toppen til højre skal du vælge Indstillinger i menuen. Her er det vist i en engelsksproget udgave.
Indstillinger i Chrome

Fra de tre prikker i toppen til højre skal du vælge Indstillinger i menuen. Her er det vist i en engelsksproget udgave.


3: Klik på fanen AutoFyld i venstre side. 

4: Klik nu på Adresser m.m. til højre.

Rediger let informationerne, som Chrome autoudfylder
Autoudfyld

I menuen i venstre side kan du vælge punktet AutoFyld. Her er det vist i en engelsksproget udgave af browseren. Klik herefter på Adresser m.m. i højre side.


5: Alle dine gemte navne og adresser vises i en liste. Klik på de tre prikker til højre for en oplysning. Du kan nu vælge Rediger eller Fjern.

Opdater de informationer, Chrome autoudfylder
Opdater

Klik på de tre prikker til højre for en oplysning og vælg Rediger for at opdatere oplysningerne. Her er det vist i en engelsksproget udgave af browseren.


6: Nu kan du i ro og mag udfylde alle felterne med de oplysninger, du gerne vil have Chrome til at foreslå dig næste gang du skal indtaste dit navn, adresse, telefonnummer og mailadresse på en hjemmeside. Klik til sidst på Gem.

> Læs også, hvordan du redigerer i dine gemte adgangskoder i Chrome her

Autoudfyld i Chrome
Opdater informationer

Skriv alle de rigtige oplysninger i alle felter og klik til sidst på Gem. Her er det vist i en engelsksproget udgave af browseren.

Styr selv, hvad Google skal gemme på din pc

I Komputer for alle 12/2021, som er på gaden nu, får du et komplet program fra Abelssoft, som effektivt sætter en stopper for Googles nysgerrighed på din pc.

Med programmet kan du få ryddet alle Googles cookies og andre oplysninger, som blandt andet bruges til at målrette markedsføring efter dine præferencer.

> Læs artiklen i magasinet, eller hent den i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...