Tabs Chrome tricks and  tips

Surf elegant med perfekt brug af Chromes faneblade

5 lette tips til fanerne i Chrome

Brug faneblade effektivt i Chrome med vores bedste tips til en mere effektiv browserhverdag.

En tur på internettet er sjældent en lige rejse. Vi bevæger os hele tiden ud af på omveje og blindveje, som vi måske, eller måske ikke, vender tilbage til på et senere tidspunkt.

Derfor skabte udviklerne faneblade, som er effektiv måde til at skifte mellem forskellige hjemmsider på. 

Men dermed er lykken ikke nødvendigvis gjort, for fanebladene har det med at kæmpe om pladsen øverst i browservinduet. Man er sjældent særligt langt henne i en browser-session, før overblikket er forsvundet.

Heldigvis byder Google Chrome på værktøjer, som hjælper med at holde styr på fanebladene. 

Her har vi samlet de bedste.

Vælg indstillinger i Chrome

Når du skal indstille faneblade i Google Chrome, sker det gennem indstillinger i Chrome.

Dem finder du ved at klikke på de tre prikker øverst i højre hjørne af dit browservindue. I drop-down menuen kan du nu vælge indstillinger. Fremgangsmåden er den samme på mobilen. 

Under indstillinger i Chrome kan du administrere din Chrome-konto. Nederst kan du vælge avanceret, hvor du får adgang til endnu flere muligheder, så du kan skræddersy din Chrome-browser. 

Læs også: Sådan laver du bogmærker i Google Chrome 

5 Stærke faneblade i Chrome

1. Åbn dine favorithjemmesider hver gang

Du kan let sørge for, at de hjemmesider, du bruger mest, åbner sammen med browseren. 

Gå i Chromes indstillinger, og vælg "Åbn en bestemt side eller en række sider". Skriv nu adresserne på de sider, der skal åbne, når du starter browseren. 

Læs også: Få styr på startsiden i Chrome

2. Minimer de faste faneblade

Vidste du, at du kan minimere enkelte af fanebladene? Det er nyttigt, hvis du har mange faneblade åbne og har brug for plads til de øvrige. 

Ved at mindske et faneblad, vises kun hjemmesidens ikon. 

Højreklik på et faneblad, og vælg "Fastgør fane" for at føre dette trick ud i livet. For at gøre fanen stor igen, skal du højeklikke og vælge "Frigør fane."

3. Gendan lukkede faneblade i Chrome

Lukkede du en fane ned lidt for hurtigt? Så gendan den med tastaturgenvejen CTRL + Shift + T.

Du kan også se tidligere lukkede faneblade under "Historik," som du finder ved at klikke på de tre prikker i øverste højre hjørne. 

Her kan du se de seneste faner, du har brugt. Under historik kan du gå kronologisk tilbage og finde ældre faner. 

History lukkede faneblade Chrome

Der åbner sig en masse muligheder, når du klikker på de tre prikker øverst til højre i Google Chrome. Du kan bla. kigge på din historik og justere på browserens indstillinger. 

4. Hiv links op i fanebladene

Når du klikker på et link med CTRL-tasten nede åbnes det i et nyt faneblad.

Men du kan desuden selv bestemme, hvor fanebladet placeres. Træk simpelthen linket op på den rigtige plads, fx længst til venstre.

5. Byt rundt på fanebladene i Chrome

Fanebladene behøver ikke ligge i den række følge, de er oprettet i. Du kan altid trække rundt på dem og organisere dem logisk.

Hvis du hiver et faneblad væk fra linjen øverst, åbner fanen et nyt vindue.

Du kan også logge ind i din browser

Der findes en anden metode til at give dig en bedre browser-oplevelse, og det er at logge ind i browseren. Det kan lade sig gør i blandt andet Chrome, Firefox og Edge, og der følger en masse fordele med, når du gør dette.

I magasinet Komputer for alle nummer 2/2019 får du en grundig guide til at logge ind på de forskellige browsere, ligesom vi beskriver de mange fordele, der følger med. 

Køb bladet i din bladbutik, eller tegn abonnement og læs artiklen med det samme på din mobil, tablet eller pc med vores magasin-app Wype. Her får du adgang til de seneste ti udgaver af Komputer for alle.

> Prøv to numre af Komputer for alle og få en ekstra præmie med i købet for blot 59,50 kroner + porto og eksp. Se de mange tilbud her. 

Måske er du interesseret i ...