Test_webcam_komdk_122012

Test af webkameraer

Selv om der står Full HD på siden af webkameraet, er det bestemt ingen garanti for høj billedkvalitet eller flydende optagelser. Læs med og find ud af, hvilket luksuswebkamera der giver dig de bedste videooptagelser.

21. oktober 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om webkameraer.

Med et nyt webkamera i HDklassen kan du optage video i fantastisk kvalitet.

Langt de fleste bærbare pc’er leveres med indbygget webkamera, som sidder placeret i rammen oven over skærmen. Og har du ikke allerede et webkamera siddende i din computer, kan du få kastet et i nakken i det nærmeste pc-supermarked for ganske få hundrede kroner. Men glem alt om de indbyggede og de billige webkameraer. Vil du have de flotteste og mest flydende optagelser i en ordentlig opløsning, skal du nemlig investere i et luksuswebkamera, der kan optage i den høje Full HD-opløsning på 1920 x 1080 pixels. Men selv med Full HD-kameraerne er der alligevel en gigantisk forskel på billedkvaliteten.

Hakkefri video Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilket webkamera du vælger. Og den afgørende forskel på testens deltagere er, om de er udstyret med evnen til at komprimere den optagede video eller ej. Kameraerne, som selv komprimerer optagelserne, leverer nemlig flydende video uden sprutten og hakken i højeste opløsning. De ”gammeldags” webkameraer lader derimod computeren klarer opgaven – og denne opgave kræver så mange af systemets ressourcer, at selv vores hårdtpumpede super-testcomputer knap nok kunne overkomme den. Resultatet bliver dermed en hakkende og forsinket videooptagelse, der har meget svært ved at følge med dine bevægelser.

Måske er du interesseret i ...