Et eksternt webkamera er som regel meget bedre end det, der sidder i din bærbare pc.
Webcam

Et eksternt webkamera er som regel meget bedre end det, der sidder i din bærbare pc.

© Creative

Test af webkameraer

Selv om der står Full HD på siden af webkameraet, er det bestemt ingen garanti for høj billedkvalitet eller flydende optagelser. Læs med og find ud af hvilket luksuswebkamera, der giver dig de bedste videosamtaler.

Langt de fleste bærbare pc’er leveres med indbygget webkamera, som sidder placeret i rammen oven over skærmen. Og har du ikke allerede et webkamera siddende i din computer, kan du få kastet et i nakken i det nærmeste pc-supermarked for ganske få hundrede kroner.

Men glem alt om de indbyggede og de billige webkameraer. 

Vil du have de flotteste og mest flydende optagelser i en ordentlig opløsning, skal du nemlig investere i et luksuswebkamera, der kan optage i mindst den høje Full HD-opløsning på 1920 x 1080 pixels.

Men selv med Full HD-kameraerne er der alligevel en gigantisk forskel på billedkvaliteten. Det kunne vi se, da vi for nylig testede webkameraer til magasinet Komputer for alle. 

Corona øger efterspørgslen på webkamera

Webkameraer til pc’en fik et voldsomt comeback i 2020 – og er det fortsat ind i 2021, hvor man mange steder i verden stadig tilbringer en stor del af tiden derhjemme. 

Hjemmearbejde og videosnak med venner og familie har fået folk til at storme i elektronikbutikkerne for at skaffe sig et godt kamera til onlinemøder og videosamtaler.

Tilbage i foråret 2020 fortalte Power til Komputer for alle, at deres webkameraer blev revet ned af hylderne, og at de havde svært ved at følge med efterspørgslen.

Stor test af webkameraer

I Komputer for alle nummer 5, 2021, tester vi seks eksterne webkameraer, der spænder vidt i pris og kvalitet.

I vores test satte vi os for at finde det bedste kamera og undersøge, om der mon gemte sig nogle gode tilbud derude.

Undervejs opdagede vi, hvor decideret elendige de indbyggede webkameraer i bærbare computere egentlig er. Det gav simpelthen et ekstremt løft i billedkvaliteten, når vi koblede et specialiseret webkamera til computeren. 

> Læs også: Sådan holder du videomøder på nettet

Log på Windows 10 med ansigtsgenkendelse

På den stationære computer lærte vi samtidig at sætte pris på Windows Hello. Det er den funktion i Windows 10, der gør det muligt at logge på computeren blot ved at vise sit ansigt foran kameraet. 

Når først du har vænnet sig til dét, virker det klodset og oldnordisk at skulle sidde og taste sit alenlange kodeord ind i en tekstboks for at komme i gang med at bruge computeren. 

Det billigste kamera i testen koster under 300 kroner. Det dyreste må du slippe over 1.700 kroner for, men så får du også udsøgt billedkvalitet i 4K-opløsning og alle de funktioner, du kan ønske dig.

> Du kan se hele stortesten i Fordelszonen her

> Læs også: 3 smarte ting, du kan bruge dit webkamera til

Måske er du interesseret i ...