Windows 8 sendes på pension

Bruger du stadig Windows 8? Så er der dårligt nyt

Microsoft gør klar til at trække stikket på Windows 8 – her kan du læse, hvad det betyder for dig, hvis du stadig bruger det aldrende styresystem.

Intet varer evigt. Heller ikke Microsofts understøttelse af styresystemer. Og når 2022 bliver til 2023, så lakker understøttelsen af Windows 8 også mod enden.

LÆS OGSÅ: Nu skal du opdatere Windows 10 til version 21H2

Microsoft har således meldt ud, at supporten – herunder sikkerhedsopdateringer og systemopdateringer – slutter i januar 2023.

Det betyder ikke, at du ikke længere vil kunne bruge Windows 8, men det betyder, at det vil blive langt mere usikkert at bruge styresystemet.

Dette skal erstatte Windows 8

Det skyldes, at Microsoft ikke længere vil udsende opdateringer til systemet og lukke de eventuelle sikkerhedshuller, der bliver opdaget.

LÆS OGSÅ: Så længe kan du bruge Windows 10

Bruger du derfor stadig Windows 8, så vil du kommende uger og måneder opleve, at du vil få notifikationer på din maskine, som fortæller, at Microsoft snart pensionerer Windows 8.

I stedet vil du blive opfordret til at opgradere dit styresystem til Windows 10, som på mange måder er et langt bedre og mere understøttet styresystem end Windows 8. Så du kan altså roligt opdatere din maskine.

Så længe er Windows 10 understøttet

Med opdateringen til Windows 10 får du et par år mere at løbe på. Windows 10 vil nemlig være understøttet i et par år endnu.

LÆS OGSÅ: Nu kan du igen opgradere gratis til Windows 10

Ifølge Microsoft bliver Windows 10 nemlig understøttet indtil oktober 2025, hvorefter styresystemet ikke længere vil blive opdateret med opdateringer eller sikkerhedsrettelser.

Du kan også læse Alt om Windows 11 i Fordelszonen

Måske er du interesseret i ...