Gratis Windows 10-opdatering

Hvis du har Windows 7 eller Windows 8/8.1 på din pc, har du nu (igen) muligheden for at opdatere gratis til Windows 10.

© Nor Gal / Shutterstock.com

Nu kan du igen opgradere gratis til Windows 10

Hvis du ikke allerede har gjort det, er det nu du skal slå til. Microsoft har igen åbnet op for at du kan opgradere gratis til Windows 10 fra Windows 7 eller 8/8.1.

1. maj 2019 af Henning Dadkhah Rasmussen

Med seneste opdatering af Windows 10 har Microsoft i al ubemærkethed igen gjort det gratis at opgradere til styresystemet fra Windows 7 eller 8/8.1. 

Oprindeligt var det gratis at opdatere til Windows 10 i en begrænset periode, men efter den 29. juli 2016 låste Microsoft for brugen af produktnøgler fra Windows 7 og 8, så de ikke længere kunne anvendes til at aktivere Windows 10.

> Læs mere om Windows 10s seneste opdatering her

Windows 10 igen gratis

Nu har en bruger på Microsofts eget diskussionsforum, Microsoft Community, så afsløret, at firmaet med den seneste opdatering til Windows 10 sidste efterår igen har åbnet for at du kan bruge nøglerne fra Windows 7 og 8/8.1.

Som vi skrev her på komputer.dk for et par måneder siden har Microsoft valgt at lukke ned for support og opdateringer til Windows 7 den 14. januar 2020

Det betyder, at du bør opdatere din pc til Windows 10 inden denne dato, hvis du stadig bruger Windows 7. Fortsætter du med den ældre udgave af Windows, er det med betydelige sikkerhedsricisi til følge, da pc'en ikke længere får rettet alvorlige sikkerhedsbrister.

> Læs mere om lukningen af Windows 7 her

Sådan opdaterer du gratis til Windows 10

For at få fingrene i Windows 10 skal du bruge Microsofts Medieoprettelsesværktøj, som du finder her. 

Under installationen af Windows 10, vil du blive bedt om en gyldig produktnøgle, og her kan du altså igen anvende din eksisterende nøgle til Windows 7 og Windows 8/8.1. Herefter aktiveres din Windows 10, og fremover huskes din pc, så du senere kan geninstallere Windows 10 uden at skulle bruge en produktnøgle. 

Produktnøglen finder du ofte på et klistermærke i bunden af pc'en - ellers kan du hente et program i Fordelszonen, som nemt og hurtigt finder koden til dig. 

Download programmet her (gratis for abonnenter)

Guide: Sådan opdaterer du gratis til Windows 10.

Vi har tidligere skrevet en artikel i Komputer for alle, der hjælper dig trin for trin med processen.

> Læs i vores store guide, hvordan du opgraderer din pc med Windows 7 eller 8 til Windows 10.

Måske er du interesseret i ...