Microsoft lukker og slukker for Windows 7 og 8
Slut med Windows 7 og 8:

Computere med Windows 7 og Windows 8 vil ikke længere blive understøttet af Microsoft. Det går blandt andet ud over sikkerheden.

© Shutterstock

Nu er det slut med Windows 7 og 8

10. januar 2023 skete det. Microsoft understøtter ikke længere Windows 7 og Windows 8, og du skal derfor opdatere styresystem nu.

Det har været under opsejling længe, og nu er det en realitet: Microsoft er stoppet med at understøtte styresystemerne Windows 7 og Windows 8.

Den 10. januar 2023 blev således absolut sidste gang, hvor Windows 7 og Windows 8 fik sikkerhedsopdateringer fra Microsoft.

Det betyder, at millioner af pc'er verden over fremover er særligt sårbare overfor virus og andet ondsindet software.

Computere med et af de to styresystemer vil stadig fungere, men de vil ikke længere modtage software- eller sikkerhedsopdateringer.

Det vil heller ikke være muligt at få teknisk support fra Microsoft, hvis der opstår problemer med pc’en.

LÆS OGSÅ: Microsoft: Stop med at bruge Internet Explorer

Windows 7 fik dødsstødet først

Allerede i 2020 stoppede Microsoft med at understøtte Windows 7-computere hos private.

Virksomheder fik mulighed for at betale for tre års ekstra support, men det vindue er nu smækket i samtidig med, at understøttelsen af Windows 8 stoppede.

I modsætning til Windows 7 får brugere af Windows 8 ingen mulighed for at betale sig til ekstra understøttelse. Det fremgår af Microsofts hjemmeside.

Hvis du har en pc med Windows 7 eller Windows 8, skal du altså opdatere til Windows 10 eller 11 nu, hvis du ikke vil udsætte dig selv og din pc for unødig fare. 

LÆS OGSÅ: 5 gode råd til dig, der skal købe ny pc

Derfor skal du opdatere Windows

Computere med forældede styresystemer som Windows 7 og Windows 8 virker stadig normalt, men opstår der fejl, vil fejlene ikke blive rettet af Microsoft. 

Endnu vigtigere er det at opdatere pc’ens styresystem af sikkerhedsmæssige hensyn.

Da computeren ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer fra Microsoft, bliver sikkerheden selvsagt ikke holdt ved lige. Det vil sige, at der er lettere adgang for fx hackere, efterhånden som der opstår sikkerhedshuller i systemerne.

Desuden har nye styresystemer som Windows 11 generelt bedre indbygget sikkerhed, end tilfældet fx er i Windows 7, der er fra 2009.

LÆS OGSÅ: Microsoft tvangsfjerner Flash fra Windows

Slut med Chrome og Edge i Windows 7 og 8

Populære browsere som Google Chrome og Microsoft Edge vil heller ikke længere understøtte de to gamle styresystemer. 

Allerede nu skal du have Windows 10 eller 11 på din pc for at kunne bruge Googles Chrome-browser.

Ifølge Statcounter kører 15% af verdens pc'er en Windows-version, som er ældre end Windows 10, og som dermed ikke længere supporteres eller kan køre Chrome eller Edge.

LÆS OGSÅ: Chrome virker ikke længere med Windows 7

Måske er du interesseret i ...