I Windows 11 kan du se, hvor lang tid en opdatering tager.
Opdatering

Det kan være både frustrerende og ekstremt irriterende, når Windows begynder at opdatere pc'en - og man opdager, at det lægger beslag på computeren i timer. 

Snart kan du se opdateringers tidsforbrug i Windows

I den seneste udgave af de tidlige Windows 11-versioner, er der sat tidsangivelser på Windows Update. Så risikerer du ikke en ubrugelig pc netop som du skal have lavet et stykke arbejde.

Det er vist de færreste af os, som ikke har prøvet irritationen ved at skulle bruge pc'en og opdage, at Windows var i gang med en opdatering.

Ofte, når opdateringer går i gang på det dårligst tænkelige tidspunkt, er det endda opdateringer, som tager adskillige minutter eller timer. 

Den frustration kan måske være fortid med Windows 11. 

Ihvertfald viser den seneste udgave af Windows 11, som kan hentes via Microsofts beta-program Windows Insider, at der nu er kommet en ny funktion til opdateringstjenesten.

> Læs alt om Windows 11 her

Se på forhånd, hvor lang tid det tager

I det nye såkaldte build af Windows 11 kan du se allerede i dialogboksen for Windows Update, hvor lang tid Windows estimerer at bruge på at installere opdateringen.

Og dermed hvor længe din pc vil være ubrugelig.

Det betyder, at du kan udskyde opdateringen, hvis du får besked om at den vil tage fx en time at installere - og du skal bruge pc'en netop nu.

Omvendt kan du vælge at installere opdateringen straks, hvis meldingen er at det fx kun vil tage 5 minutter og du først skal bruge pc'en om et kvarter.

Windows Update i Windows 11
Windows Update i Windows 11

Når du i Windows 11 får besked om, at der er en opdatering klar til din pc, får du også et estimat over, hvor lang tid installationen lægger beslag på din pc.

Windows Update i Windows 11
Opdatering i Windows 11

Samme melding ser du i startmenuen, når du navigerer ind til knapperne for at tænde og slukke pc'en.

Ikke helt færdigudviklet funktion

Desværre meddeler de brugere, der har installeret det seneste build af Windows 11, at den nye funktion stadig er ganske uberegnelig.

De nævner, at tidsangivelserne ikke holder i virkeligheden - og at en angivelse på fx 5 minutter i virkeligheden tager meget længere tid.

Men det er positivt, at Microsoft arbejder på den nye tidsangivelse, og vi må blot håbe at de får den finpudset, inden den endelige version af Windows 11 sendes på gaden.

Vent med at installere Windows 11

Som vi tidligere har fortalt her på Komputer for alle, er det muligt for alle at hente og prøve den kommende Windows 11 allerede i dag.

Vi kan dog kun anbefale det, hvis du har stor teknisk indsigt og ikke er bange for at opleve mange flere fejl, end du er vant til i Windows 10.

Derfor bør du også kun installere prøveudgaven af Windows 11, hvis du har en ekstra pc til rådighed, som du ikke skal bruge til noget væsentligt. 

På din primære pc er der ganske enkelt for stor risiko for fejl og uhensigtsmæssigheder til at det er en god idé.

Måske er du interesseret i ...