Få besked om Windows 11-opdatering i Windows Update
Windows 11:

Ikke alle pc'er kan klare kravene til det nye Windows 11. Hvis din computer kan, får du snart direkte besked direkte i Windows Update.

Snart får du direkte besked, hvis din pc er klar til Windows 11

Næste gang du åbner opdateringstjenesten i Windows' indstillinger kan det være, at du bliver mødt af en lykønskning, hvor Microsoft fortæller, at din pc nu er klar til Windows 11.

7. september 2021 af Henning Dadkhah Rasmussen

Windows 11 bliver en klub, som ikke alle kan blive en del af. 

Det står klart, når man kigger på minimumskravene til det kommende styresystem.

I nogle tilfælde lever selv helt nye pc'er ikke op til kravene med mindre man på forhånd har ændret på værdier i pc'ens BIOS eller opdateret bundkortet.

Værktøj skulle levere svar

Det har naturligvis skabt en del forvirring blandt de potentielle Windows 11-brugere, at man reelt ikke aner om ens pc kan afvikle styresystemet. 

Microsoft lavede godt nok et værktøj, der kunne scanne pc'en og se om den var kompatibel med Windows 11, men tog det hurtigt ned igen, da det skabte flere spørgsmål end svar.

For ganske nylig er der så kommet en opdateret version af værktøjet, der er mere udførlig i sin dom over computeren, der måske skal køre Windows 11. Men desværre er denne opdaterede udgave af programmet kun tilgængeligt for medlemmer af Windows Insider. 

Den nye version af programmet kan du læse mere om her

Snart får du besked direkte på din pc

Måske i erkendelse af, at kommunikationen og klarheden er gået tabt i forbindelse med Microsofts scanningsværktøj, har firmaet nu besluttet at kommunikere direkte i Windows Update.

Her vil du på et eller andet tidspunkt få besked, hvis din pc allerede er klar til at hente og installere Windows 11.

Beskeden er nået ud til de første i føromtalte Windows Insider-program, og planen er at alle med en Windows 11-klar pc vil få samme besked, inden Windows 11-opdateringen er klar.

Du kan altså allerede i dag tjekke, om beskeden ligger og venter på dig i indstillinger for opdateringer på din Windows 10-computer.

> Windows 11 rulles ud fra 5. oktober 2021 - læs mere her

Herunder kan du se, hvordan beskeden ser ud i den engelske udgave.

Tjek i Windows update om din pc er kompatibel med Windows 11
Windows Update:

Teksten, som bliver at finde i opdateringsindstillingerne fortæller klart og tydeligt, hvis din pc er i stand til at køre Windows 11 - her den engelske udgave.

Her finder du beskeden

Du finder opdateringsindstillinger, hvor beskeden vil dukke op, ved at åbne startmenuen i Windows 10 og vælge Indstillinger

Klik på Opdatering og sikkerhed.

Vælg Windows Update i menuen i venstre side.  

Her vil du se beskeden, når den er klar. Tjek Windows Update med jævne mellemrum for at få svar på, om din pc kan køre Windows 11.

Tjek din pc allerede nu

Hvis du ikke er tålmodig nok til at vente på, at Microsoft sender en besked til dig, kan du også undersøge din pc allerede nu.

Det tyske softwarefirma har nemlig lavet programmet Windows 11 Compatibility Check. Med det undersøges din pc grundigt, og til sidst får du klar besked på, om din pc kan installere Windows 11.

Kan den ikke det, kan du straks se, hvad den eventuelt mangler for at blive i stand til at køre styresystemet. 

> Hent Ashampoo Windows 11 Compatibility Check her <

Måske er du interesseret i ...