Nu får endnu flere Windows 11 på pc'en
Er det din tur?

De første har forlængst fået Windows 11 gennem Windows Update, og nu er tiden kommet til næste store gruppe.

Nu får endnu flere Windows 11 på pc'en

Nu kan du godt begynde at holde øje med Opdatering & Sikkerhed i Windows' indstillinger. Microsoft er begyndt at sende værktøjet Tilstandskontrol for pc - og Windows 11 - ud på endnu flere pc'er.

Når Microsoft lancerer en ny, stor Windows-opdatering - eller en ny Windows-udgave, som det er tilfældet med Windows 11 - sker det i faser, så firmaets servere kan følge med.

Nu har Microsoft netop meddelt, at firmaet er klar til næste fase i udrulningen af Windows 11.

Så hvis du stadig ikke har fået tilbudt Windows 11 i Opdatering & Sikkerhed i Windows 10's indstillinger, kan det være at ventetiden snart er forbi.

> Læs alt om Windows 11 her

Din pc skal være opdateret

Du får dog kun Windows 11-opdateringen tilbudt, hvis din udgave af Windows 10 er 2004 eller nyere, og hvis du har installeret september måneds sikkerhedsopdateringer.

Derudover skal din pc's hardware naturligvis leve op til Windows 11's krav, som er noget til den strikse side.

Det letteste er at åbne indstillingerne i Windows 10, vælge Opdatering & Sikkerhed og så tjekke efter og installere de tilgængelige opdateringer. Så er du klar til Windows 11. 

> Læs også: Så god skal din pc være for at køre Windows 11

Windows 11-værktøj sendes ud til alle

Samtidig har Microsoft netop bekræftet, at værktøjet Tilstandskontrol for pc, som tjekker om din pc er i stand til at installere og afvikle Windows 11, nu sendes ud til alle Windows 10-ejere via Windows update.

Den vil dukke op på din pc som en opdatering med navnet KB5005463. Hvis du ikke er interesseret i dette værktøj, kan du blot afinstallere denne opdatering.

I denne nye udgave af værktøjet er der nu også nogle små diagnosticeringsredskaber, som fortæller dig om, hvordan din pc har det.

Microsoft tvinger værktøjet Tilstandskontrol for pc in på din pc
Tilstandskontrol for pc:

I den nye udgave af Tilstandskontrol for pc, som snart lander på din computer, er der også små diagnosticeringsværktøjer, der giver et overblik over computerens helbred.


Selvom det måske kan virke bestemmende, at du nu tvinges til at have Microsofts værktøj installeret på pc'en, giver det alligevel god mening.

I stedet for blot at få at vide, at pc'en ikke kan køre Windows 11 - eller simpelthen vente forgæves efter styresystemet i Windows Update - kan du med værktøjet få svar på præcis hvad din pc mangler, før du kan installere den næste Windows-udgave.

Hent Windows 11 allerede i dag

Hvis din pc i øvrigt er i stand til at installere Windows 11, behøver du dog ikke vente bag i køen på at Microsoft af egen drift tilbyder den til dig.

Med værktøjet Windows 11 Installation Assistant, som du finder i Fordelszonen, kan du springe køen over og hente Windows 11 allerede i dag.

> Læs også: Vi har opdateret til Windows 11 - så let var det

Måske er du interesseret i ...